„Канарчетата” изтървали самолета от Истанбул за Тирана заради Рамазан Байрама

Отборът на „Ботев” (Пд) е изтървал редовния полет от Истанбул за Тирана във вторник в 20.55 часа заради огромните задръствания по пътищата в Турция покрай Рамазан Байрама преди гостуването в Албания на местния „Партизани” от първия предварителен кръг на Лига Европа, научи „Труд”.

На „канарметата” се наложило да нощуват извънредно в хотел в мегаполиса край Босфора и международното летище „Ататюрк” и чак на следващата сутрин да продължат към албанската столица със самолет на „Тюркиш Еъруейз”. Клубният автобус потегли към Истанбул във вторник още в 11 часа преди обяд, но първите непредвидени проблеми възникнали още на ГКПП Капъкуле, където се оказало, че котдивоарският халф Яя Меледже Омнибес има входна виза за Албания, но не и за Турция. Проблемът с африканеца бил уреден на място, но това отнело известно време и рейсът с жълто-черната делегация продължил пътя си покрай Одрин за Истанбул, но попаднал в зверски задръствания заради големия мюсюлмански празник и се наложило да се движи с 30 км/час.

Когато автобусът стигнал до летище „Ататюрк”, гишетата за полета, за който „канарчетата” имали самолетни билети, били затворени и се наложило да се доплаща за презаверка. Въпреки премеждията по пътя футболистите на „Ботев” (Пд) изиграха страхотен мач и спечелиха с 3:1 с гол на Тодор Неделев и два на бенинеца с френски паспорт Омар Косоко, за когото вече разпитват от половин дузина първенства в Европа и Азия. Засега от канарската управа нямат никакво намерение да се разделят със звездата си и дори обмислят да му предложат нов договор при завишени финансови условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ