Кандидатката за кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е издигната от инициативен комитет и подкрепена от партия "Нормална държава"

Кандидатът за кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева не е подкрепена и няма нищо с партия "Зелените". Това обявиха в право на отговор подкрепящите я Инициативен комитет "За зелен "Младост" и партия "Нормална държава" във връзка с погрешна информация на БНР, цитирана от "Труд".

"Кандидатът за кмет на район „Младост“ – Десислава Петрова Иванчева НЕ Е подкрепена от партия „Зелените“. Кандидатурата е гражданска, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от ПП Нормална държава",  уточниха от партията с лидер Георги Кадиев.

"Още от самото начало на нашите протести поискахме помощ от всички политически сили и тогава се отзоваха единствено от ПП „Нормална държава“ и ни помагат и до днес. Кандидатурата по никакъв начин не е свързана с партия „Зелените“, която подкрепи друг кандидат за кмет на района - допълниха от Инициативен комитет За зелен "Младост" - Искаме обаче да декларираме, че в този толкова важен момент за район „Младост“ Десислава Иванчева би приела подкрепа не само от „Зелените“, но и от други партии и сдружения, защитаващи демократични ценности и каузи, за които тя се бори. Изричното условие е това да не предполага политическо обвързване, тъй като Иванчева е независим кандидат за кмет и държи да остане такава."

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика