Кандидатът за евродепутат Ивелина Василева в Сунгурларе: Европа подкрепя всяка българска община

Говорим за Европа, но ние самите сме Европа. Усилията ни в последните години са насочени към подобряване на живота на хората и инфраструктурата в населените места. Отделят се средства за всички общини, без да бъдат делени спрямо това към коя политическа сила принадлежи кметът на общината. Това е причината през изминалата година чрез постановления на Министерски съвет да се отпуснат средства – над 1 500 000 лв. за община Сунгурларе. С тях бе инвестирано в инфраструктура, необходима и значима за населените места и връзката между тях. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева пред близо 250 жители на община Сунгурларе, съобщиха от партийния пресцентър.

В препълнената зала на читалище „Просвета“ в града тя представи акценти от политическата платформа на ГЕРБ за евроизборите. На дискусията присъстваха народният представител Галя Желязкова, общинският координатор на ГЕРБ Мария Димитрова, общински съветнци.

Ивелина Василева припомни, че в община Сунгурларе вече се реабилитират улици в няколко населени места с отпуснати 600 000 лв. от правителството. „Един от важните проекти, който вече е в напреднала фаза, е ремонтът на важната пътна артерия Лозарево – Черница – Сунгурларе – Славянци – Чубра с дължина близо 12 км. За него бяха отпуснати над 7 млн. лв. през декември 2018 г. с решение на МС. Площадът на село Чубра също придоби нов облик. Училища бяха ремонтирани и беше създадена приветлива, модерна учебна среда за децата и техните възпитатели. Сред приоритетите ни е увеличение на заплащането на учителите. Успоредно с подобряване на заплащането, усилията са насочени и към повишаване на квалификацията, за да бъде учителската професия привлекателна и за младите хора“, сподели още кандидатът за евродепутат.

Василева подчерта, че европейските избори на 26 май са изключително важни за решенията, които се взимат, свързани с бъдещото развитие на страната ни. „България е Европа, нашият регион също е част от европейското семейство. Важно е неговите интереси да бъдат отстоявани на европейско ниво, както и националните. Затова е необходимо в Европейския парламент да има знаещи и можещи хора, които познават работата на институциите. За нас е важно хората в България да живеят достойно, да имат достойно заплащане, да защитаваме родното производство и земеделие. Да няма двойни стандарти и правилата да важат еднакво за всички европейци“, допълни още кандидатът за евродепутат.

По време на дискусията общинският координатор Мария Димитрова благодари на Ивелина Василева за работата й през изминалите години като министър на околната среда и водите и като председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите по въпроси, свързани с развитието на община Сунгурларе.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика