Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев: Ще съдействам да популяризираме в Брюксел старините на Велики Преслав

Ще съдействам да популяризираме в Европейския парламент старините на Велики Преслав. Такъв ангажимент пое кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев, който бе гост на събора на средновековното културно наследство „Преславни дни – Велики Преслав 2019”.

„През изминалия мандат организирах в ЕП изложба на Варненското златно съкровище – най-старото обработено злато в света. Събитието се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и беше аплодирано от „тримата големи” в ЕС – председателите на Европейската комисия, на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз. Находките от фонда на Регионалния исторически музей във Варна привлякоха огромен интерес и в продължение на седмица изложбата бе визитна картичка на България в сърцето на Европа. За мен би било чест и радост да покажем в ЕП и шедьоврите от средновековното изкуство, които се съхраняват в Археологическия музей във Велики Преслав”, заяви, впечатлен от експозицията, Радев, като изтъкна, че България заема достойно място в ЕС.

„За мнозина Брюксел е твърде далеч, но европейската солидарност е изключително близо до хората – чрез обновената инфраструктура, чрез подобрената среда за живот и бизнес”, категоричен бе Емил Радев. Заедно с областния координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов той се срещна с членове и симпатизанти на партията от Велики Преслав и Нови пазар, сред които бяха и кметове и съветници от общините.

„Около 60% от нашето законодателство е вследствие на законите, приети в Брюксел, затова българските интереси трябва да бъдат добре защитени в Европейския парламент. През следващия мандат трябва да довършим важни за страната ни битки. Трябва да защитим евросредствата, който очакваме през новия програмен период да се увеличат с 4 млрд. лв. Това ще гарантира повече инвестиции за развитие на българските общини. Трябва да довършим и борбата с двойните стандарти при храните и напитките, с която като евродепутат се ангажирах и заедно с колегата Андрей Новаков извоювахме първата европейска програма с бюджет от 1,3 млн. евро. Ще продължа да се боря и с двойния стандарт, заради който България все още не е част от Шенген, въпреки че още преди осем години е покрила всички критерии. Да пътуваме без проверки в целия ЕС е важно за гражданите, за бизнеса, за развитието на туризма”, подчерта Емил Радев. Той допълни, че през изминалия мандат активно работи за премахване на апостилите и нуждата от легализация на официални документи в ЕС.

„С новото европейско законодателство улеснихме европейските граждани. Ще се боря след две години, когато ЕК ще анализира ефекта от промените, в приложното поле на директивата да бъдат включени и дипломите и удостоверенията за квалификационните степени”, увери кандидатът на ГЕРБ.

„Европа има нужда не от популизъм, а от отговорни решения, които да я направят по-сигурна и да й гарантират просперитет.

Затова с вота си на 26 май трябва да се противопоставим на популизма. Номер 12 в бюлетината означа подкрепа за силния глас на България в Европа, за реалните политики, които генерират ползи за хората”, заключи Емил Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика