Старши комисар Пламен Томов е новият директор на ОДМВР Монтана

Разкриха убийство на милионерка в Пловдив Екзекуцията поръчал синът на жертвата, който вече е покойник

ЮНЕСКО ще подкрепи създаването в България на Международен институт за устойчиви технологии с апаратура от ЦЕРН

Оставиха за постоянно в ареста мъжа, който опита да убие бившата си съпруга в Шумен

Министър Банов игра шах с кмета на Котел преди да оповести школски ремонти за 3,8 млн. лева

Маникюр прави бюлетината недействителна Ако сгрешите, получавате втора

Доц. Антоний Филипов: Нараняването няма да попречи на Биляна да се състезава

Марин льо Пен ще връща почти 300 000 евро на Европейския парламент

Удариха шампанско в борда на новия кораб, построен в „МТГ-Делфин“ Драгата е трета поръчка на холандска фирма

Вижте верните отговори от днешните матури

Тръгна процесът срещу Румен Овчаров Отхвърлено бе искането на защитата за връщане на обвинителния акт

Министър Петков: Над 50 700 души получават целогодишно топъл обяд

Военни командоси от България и Гърция проведоха съвместно учение на Чешнегирово

Задържаха приближена на Цветан Василев

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков: Европа инвестира в културния живот на Стара Загора

Европа е в Стара Загора с редица проекти, които осигуряват финансиране за належащи въпроси, стоящи пред местната власт. Благодарение на солидарността на ЕС, общината подпомага всички културни институции, за да е Стара Загора жив културен център. Това каза днес кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Николай Диков. Той се срещна с работещите в Кукления театър, като бе придружаван от общински съветници. „Не е случайно, че в нашия град имаме Куклен театър на световно ниво. Това е доказано във времето с редица заслужени ИКАР-и и международни награди. Старозагорци се гордеем с него“, подчерта Диков. „Чрез проектите, които реализират кметът на града Живко Тодоров и екипът му през последните осем години, е видимо, че нашият град се променя, обновява. Културните ни средища имат подкрепа, когато се нуждаят. Пример мога да дам с Кукления театър, въпреки че е държавна собственост, но никой не се замисли и веднага бяха осигурени общински средства за спешния ремонт на покрива му преди няколко години“, припомни Николай Диков. Той спомена още, че тази година в своя нов дом ще се настани и Музей „Литературна Стара Загора“, който до преди обособяване на ново помещение се намираше в неугледен апартамент.

„Роден съм и съм живял в миналото време. В онези времена, за които никой не иска да си спомня. Днес по-младите не осъзнават, че само с една лична карта и една банкова могат да обикалят света“, каза Дарин Петков, директор на Държавен куклен театър. „Отварянето на Европа, общуването, което имаме, тези обмяна на опит и идеи – те са ценност, която трябва да пазим. Преди 10 години никой от нас, артистите, не можеше да си помисли да има представление тук и да отиде след 3 часа на друг спектакъл в София. Днес тази възможност е факт, защото имаме подходяща инфраструктура“, допълни директорът на театъра.

По време на срещата Диков припомни, че още две от любимите места за старозагорци – Летният театър и Зоопаркът, предстои да бъдат обновени. „През есента очакваме да отвори врати и Центърът за даровити деца, в дарената от Мария Жекова сграда в центъра на града ни. Без европейска помощ, от общинския бюджет само – всички тези подобрения са немислими“, допълни той.

Николай Диков бе категоричен, че важните теми за региона трябва да имат своя европейски глас, за да има полза за всички ни. Той подчерта важността от стабилност на енергийния комплекс „Марица изток“, както и в продължаване на инвестирането на свежи европейски пари в региона.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.