Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних в „Аспарухово”: Развитието на парка ще даде нов облик на района

Аспаруховият парк ще бъде втората Морска градина на Варна. Длъжни сме да ценим и развиваме тази уникална даденост в градски условия – широка плажна ивица, граничеща с огромна зелена зона. Това ще придаде на района нов облик, категоричен бе досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних по време на провелата се среща с граждани, на която беше представена визията за развитие на Аспаруховия парк.

Инициативата се организира от кандидата за кмет на район „Аспарухово” Ивайло Маринов и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ. Целта бе съвместно с жители на района, с представители на неправителствения сектор и спортната общественост да се обсъди развитието на парковата среда.

„Благодаря на Общинския съвет, че прие Подробния устройствен план на Аспаруховия парк. Независимо от спекулациите, това ще бъде единствено и само парк! За него не се предвижда нищо повече от съответните алеи, пейки, осветление, детски кътове, развитие на спортните площадки, места за отдих”, увери Портних.

Кандидатът за кмет на района Ивайло Маринов допълни, че в парка – от моста до „Карантината”, се планира да има сцена за културни събития, а също и музей на открито край Аспаруховия вал.

Мартин Андонов, кандидат за общински съветник и ръководител на ГЕРБ – Аспарухово, представи своите колеги от листата и запозна присъстващите с идеята гражданите да вписват предложенията си за развитие на парка в специална книга, която ще бъде на разположение в районната администрация. „Разчитаме на съпричастността на хората. Нека заедно да допринесем за по-привлекателния облик на тази зона”, апелира Ивайло Маринов.

„Градът ни се развива в южна посока. За всички е видно колко последователно обновявахме инфраструктурата в района през последните години и продължаваме да го правим”, заяви Портних и информира, че вкраткосрочна перспектива предстоят ремонти в междублоковите пространства, на малките улици, обособяване на нови детски и спортни площадки, където е необходимо, строителство на закрит басейн с минерална вода.

„Строим рибарското пристанище, което ще бъде най-модерното в България. Надявам се, че то ще стане любимо място на варненци и на гостите на града. Наскоро общината влезе във владение на рибарското пристанище на „Рибни ресурси”, а оттам планираме още догодина транспортна връзка по море до Морска гара. Рибарското селище има потенциал да се превърне в прекрасен атракционен обект, където рибарите да показват на малките как се плетат мрежи, да представят морския занаят пред туристи”, обясни Иван Портних.

„С колегите сме един добре сработен екип, който може да бъде наистина резултатен за доброто развитие на „Аспарухово”, изтъкна още той и допълни, че амбициозната управленска програма на ГЕРБ цели да надгради постигнатото, а с подкрепата на хората на предстоящите местни избори промяната в района ще продължи с още по-ускорени темпове. По време на срещата в парка, на която присъстваха десетки граждани, се проведоха и демонстрационни игри с участието на изявени спортисти. Много млади семейства, излезли на разходка с децата си в слънчевия съботен ден, също се присъединиха, за да изразят своето позитивно отношение към развитието на парковата среда в „Аспарухово”.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле