Кандидатът с офертата за „Ф–16“, е бил „необяснимо дисквалифициран“

Коментар на Емил Христов, който оглави парламентарната анкетна комисия, проверяваща как служебното правителство предпочете и препоръча изтребителите

Третият кандидат с  офертата за „Ф–16“, е бил „необяснимо дисквалифициран. Там тепърва ще се изяснява дали справедливо е бил дисквалифициран, дали наистина е имало нещо смущаващо. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от ГЕРБ Емил Христов, който оглави парламентарната анкетна комисия, проверяваща как служебното правителство предпочете и препоръча изтребителите „Грипен“.

Христов добави , че президентът първо е препоръчвал „Ф–16“, а след посещение в Унгария е започнал да говори с „топли чувства към „Грипен“.

Два проекта за модернизация бяха утвърдени едновременно от Народното събрание – за Военновъздушните и за Военноморските сили. Странно защо единият започна да се движи много бързо, особено при служебното правителство. Другият все още не може да тръгне. Това не може да не прави впечатление, каза още Христов.

„Това, на което обърнахме внимание всички, занимаващи се с въпроса, беше, че без да налага нещо, служебното правителство много бързо направи класирането и го представи. В момента се твърди, че това не е било предопределяне, но когато представиш пред всички едно класиране, всъщност предопределяш, защото това е военната експертиза и ако не се съобразиш, трябва да обясниш на хората защо“, каза депутатът от ГЕРБ. .

По думите му работата на комисията ще е публична и „където е възможно ще каним медиите, за да не останат хората с впечатлението, че има нещо тайно“.

Според него, ако бъде намерено нещо нередно, ще бъде уведомено правителството.

Дали да започне нова процедура, или не е решение на кабинета.

 

Коментари

Задължително поле