Кандидат-депутат от БСП призова кмета на Горна Оряховица да обединят сили срещу „плакатната война“

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Явор Божанков призова кмета на община Горна Оряховица заедно да преодолеят „плакатната война“. Традиционно с началото на всяка предизборна кампания в железничарския град се развива и борба за надмощие между политическите централи, които се надпреварват коя ще залепи най-много плакати.

Тонове хартия тапицират огради, стълбове и дори боклукчийски кофи в града и населените места.

Това води до замърсяване на градската среда, но и до прахосване на ресурс за отпечатването на плакати, както и до междуличностни конфликти между щабовете. Огромното количество на тeзи плaĸaти се изчислява в xиляди изceчeни дъpвeтa и тoнoвe xимиĸaли и бaгpилa, нeoбxoдими зa пpoизвoдcтвoтo им, изтъква в писмото си активният млад горнооряховчанин.

Явор Божанков предлага под егидата на кмета да се свика среща между представители на политическите щабове за постигане на споразумение за избягване на „плакатната война“.

„Според нашите разчети постигането на тази цел ще спести разходи на общината и на политическите щабове.

Градът ни ще бъде по-чист, гражданите ще получат равен достъп до рекламните материали на всяка политическа партия, коалиция и кандидат, а самите щабове ще могат да концентрират усилията си в аргументирана агитация, вместо в безплодно разлепване на плакати и свързаните с това финансови разходи.“, пише младият кандидат в писмото.

Той е категоричен, че предизборната кампания би трябвало да бъде борба на смислени аргументи, а не борба за надмощие върху таблата за плакати. Божанков припомня и как една определена политическа сила пази таблата за плакати с жива охрана, за да се поставят върху тях само нейните плакати.

„Призоваваме нашите опоненти заедно да намерим начин спестената сума да бъде дарена за социална или общественозначима кауза за благоденствието на нашата община“, казва четвъртият в листата на БСП и гарантира, че той и социалистите ще спазват етичните принципи за провеждане на предизборната агитация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика