Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Кандидат-депутат от БСП призова кмета на Горна Оряховица да обединят сили срещу „плакатната война“

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Явор Божанков призова кмета на община Горна Оряховица заедно да преодолеят „плакатната война“. Традиционно с началото на всяка предизборна кампания в железничарския град се развива и борба за надмощие между политическите централи, които се надпреварват коя ще залепи най-много плакати.

Тонове хартия тапицират огради, стълбове и дори боклукчийски кофи в града и населените места.

Това води до замърсяване на градската среда, но и до прахосване на ресурс за отпечатването на плакати, както и до междуличностни конфликти между щабовете. Огромното количество на тeзи плaĸaти се изчислява в xиляди изceчeни дъpвeтa и тoнoвe xимиĸaли и бaгpилa, нeoбxoдими зa пpoизвoдcтвoтo им, изтъква в писмото си активният млад горнооряховчанин.

Явор Божанков предлага под егидата на кмета да се свика среща между представители на политическите щабове за постигане на споразумение за избягване на „плакатната война“.
„Според нашите разчети постигането на тази цел ще спести разходи на общината и на политическите щабове.

Градът ни ще бъде по-чист, гражданите ще получат равен достъп до рекламните материали на всяка политическа партия, коалиция и кандидат, а самите щабове ще могат да концентрират усилията си в аргументирана агитация, вместо в безплодно разлепване на плакати и свързаните с това финансови разходи.“, пише младият кандидат в писмото.

Той е категоричен, че предизборната кампания би трябвало да бъде борба на смислени аргументи, а не борба за надмощие върху таблата за плакати. Божанков припомня и как една определена политическа сила пази таблата за плакати с жива охрана, за да се поставят върху тях само нейните плакати.

„Призоваваме нашите опоненти заедно да намерим начин спестената сума да бъде дарена за социална или общественозначима кауза за благоденствието на нашата община“, казва четвъртият в листата на БСП и гарантира, че той и социалистите ще спазват етичните принципи за провеждане на предизборната агитация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.