Кандидат-депутат от ГЕРБ изненада приятно бивши учителки навръх Осми март

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Пловдив Ясен Михайлов изненада приятно бивши учителки навръх 8-ми март. Той се срещна с тях в читалището на квартал “Прослав” и подари цветя на дамите по случай Международния ден на жената. Дамите показаха, че се вълнуват от случващото се в страната и особено в областта на образованието.

Поставеният под №7 в листата на ПП ГЕРБ Ясен Михайлов ги увери, че развитието на образованието е сред основните приоритети в програмата на партията. “Целта ни е българските деца и младежи да излизат подготвени от училищата и да са конкуретноспособни на своите връстници по света. Българското образование трябва да отговаря на най-високите съвременни изисквания за качество”, увери присъстващите Ясен Михайлов.

Той допълни, че в управленската програма на ГЕРБ е залегнало от 2018 г. да има промяна в делегираните бюджети и финансирането да не зависи само от броя на малчуганите, като по този начин ще се избегне закриване на училища и детски градини. “Работи се за това, в края на следващия мандат учителските заплати да се удвоят, както и за подкрепа на младите учители и на тези, които работят с деца със специални образователни потребности и с малчугани от уязвимите групи”, увери Михайлов. Предвижда се също така подпомагане на училища и детски градини със слаби резултати. Ще се наблегне и на професионалните профилирани паралелки, които да осигурят препитание за тези, които няма да продължат след средното училище.

ГЕРБ залага и на т.нар. дуална система – обучение чрез работа. “Община Пловдив вече е започнала този разговор с бизнеса в лицето на Тракия икономическа зона и с няколко клъстера, които са в региона, защото бизнесът търси качествена работна ръка. Така обучение и бизнес вървят ръка за ръка и си помагат взаимно и затова дуалното обучение е наш приоритет”, категоричен бе Михайлов.

Той заяви, че Тракия икономическа зона се е оказал един от най-успешните проекти в България, като тук са инвестирани над 1 милиард евро и са разкрити 140 предприятия, в които са заети над 15 000 души. Благодарение на това безработицата в Пловдив и региона е на рекордно ниско ниво. “Това е реален пример за успешен икономически модел”, уточни Ясен Михайлов, който самият е икономист по образование.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.