Кандидат-заместник на Фараж влязъл въоръжен в магазин за мебели в София

Кой ще оглави британската партия "Юкип" е една от най-коментираните теми на Острова. Осмият кандидат за поста твърди, че магаре гей е изнасилило коня му, пише таблоидът "Дейли мейл".

Джон Рийз-Еванс е направил това необичайно твърдение по време на кампанията си за парламентарен кандидат през 2014 година, но по време на влизането си в състезанието за поста на Фараж, той се извини и коментира изказването си като "игрива закачка".

Друг любопитен момент от биографията му е, че е влязъл в български хипермаркет за мебели в София, въоръжен с "Глок 17", като оправдал носенето на пистолет с това, че можело терористи да обсадят сградата.

Днес Рийз-Еванс не отрече историята, но смята, че е била "разкрасена".

"През този ден тренирах, което е доста нормално за България. Упражнявах се по скоростна стрелба. Трениран съм от британската армия да използвам оръжия, би било загуба на пари на данъкоплатците, ако не поддържам уменията си, разбира се", твърди политикът, "Просто не беше безопасно да предам оръжието на охраната, а трябваше да си купя някои неща от магазина. Историята с обсадата - доста елементарна ситуация; те ми казаха, че не позволят оръжия вътре, за да не позволят атака, а аз им отвърнах, че със сигурност искат хората на закона да бъдат въоръжени, ако магазинът бъде нападнат."

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа