Канят Ивет на финала на Диамантената лига

Ивет Лалова ще участва във финалния турнир на Диамантената лига в Брюксел на 31 август. Родната спринтьорка ще закрие най-престижната лекоатлетическа верига с бягане на 200 метра, а мястото на старта си спечели само с две бягания през годината. Тя има победа в Стокхолм и второ място в Рим, което й отреди 11-а позиция в дисциплината. Някои от атлетките пред нея обаче се отказаха от участие, което прати Ивет сред първите 8.

Така тя стана третата българска представителка на финалите. Ден преди това на първия финален турнир в Цюрих ще участват втората в класирането на скока на височина Мирела Демирева и Габриела Петрова, която е седма в тройния скок.

Лалова пък зае второ място в старта на 100 метра на турнира в Хожув (Полша). Тя финишира за 11,31 секунди при насрещен вятър със скорост от 0,1 м/с. Победата с 11,23 сек грабна звездата на домакините Ева Свобода. По-интересно бе при мъжете, където американецът Рони Бейкър направи най-доброто бягане за сезона в късия спринт. Той закова хронометрите на 9,87 сек (личен рекорд в кариерата му) и изпревари с 1 стотна досегашния водач в ранглистата Ноа Лайлс (САЩ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт