Канят Моника Белучи и Катрин Деньов на юбилея на "Любовта е лудост"

С мегаспектакъл в Деня на будителите отбелязват 30 години Фестивален и Конгресен център във Варна

Двете икони на световното кино Моника Белучи и Катрин Деньов се очакват да дойдат на 25-юбилейно издание на

кинофестивала "Любовта е лудост" догодина." Преговаряме с тях, бяхме ги поканили и за тазгодишното издание, те не ни отказаха, но графиците им бяха много заети. Затова започнахме сега с поканите по -отрано", каза за "Труд" директорът на Фестивалния и конгресен център във Варна Тошко Гяуров. Ако двете звезди участват в най-престижния у нас кинофестивал, задължително ще има богата панорама с техни филми.

Емблематичният за Варна в архитектурно и културно отношение Фестивален и конгресен център празнува тази година три десетилетия от създаването си и затова на 1 ноември в Деня на будителите ще представи мегаспектакъл с участието на

Йорданка Христова, Искра Радева, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Мая Нешкова, Мариам Маврова, трио "Уникалните

гласове" и др.

В годината на своя юбилей голямата културна институция е с преобразен пресцентър, с нов асансьор до зала"Европа" по програмата за достъпна среда, изгражда се нов билетен център.От Europa cinema са закупени дигитални киномашини с много високо качество на обща стойност 70 000 евро, с които разполагат най-модерните киносалони. През следващата година всичките 11 зали на ФКЦ ще бъдат модернизирани и ще работят, ще се ремонтират английският двор, централното фоайе, както и голямата тераса, която се шири на 1500 кв.м. За последните 5 години са изчистени заварените 2 млн.дългове и ФКЦ работи на печалба от 2014 г., която се инвестира в обновяването му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони