Капитанът на "Ботев" (Пд) отказва да лети със самолет до Анталия

Капитанът на "Ботев" (Пд) Лъчезар Балтанов категорично е отказал да пътува със самолет за зимния лагер на "канарчетата" в турския курорт Алания заради страхова невроза от полети, научи "Труд".

Лъчо се зарекъл, че повече няма да се качи на самолет след ужаса, който изживял преди 2 години при кацане на летището в Истанбул на връщане от лагер с "канарчетата" от Анталия.

Именно по тази причина Балтанов предпочете да бие 2500 км от Пловдив до хотел "Сън прайм" в Анталия и обратно с кола и потегли за Турция още в събота заедно с втория капитан на "жълто-черните" Тодор Неделев, треньора на вратарите Тихомир Тодоров и лекаря на отбора д-р Георги Касабов.

Останалите 22-ма футболисти - трима вратари и 21 полеви играчи, потеглят с клубния автобус в неделя в 8.00 часа сутринта за Истанбул, откъдето продължават със самолет до Анталия. Старши треньорът Николай Киров-Белия остави в Пловдив само контузените Емил Камберов и Исмет Рамадан и взе всички здрави, като сред избраниците му личат иметата на 11 юноши.

Във вторник или сряда към "Ботев" (Пд) се очаква да се присъедини бившият футболист на "Левски" (Сф) Антонио Вутов, който в понеделник трябва да вземе служебни бележки от италианските "Удинезе" и "Лече". Вутов бе чакан още в петък, но изненадващо бе включен в групата на "Лече" за съботния двубой от Про Лега срещу "Мелфи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ