Карадайъ: Във времена на разделение съборът „Баба Конду” носи единение

Лошото време не спря събора на ДПС край търговищкото село Божурка и лично лидерът на ДПС Карадайъ дойде да поздрави присъстващите .

Хиляди се събраха на традиционния събор в Търговищко

Въпреки непрестанния дъжд, и тази години мюсюлмани и християни се събраха в местността „Баба Конду” в гората край търговищкото село Божурка на традиционния събор, организиран от ДПС.

Лично лидерът на партията Мустафа Карадайъ поздрави присъстващите, напомняйки, че това е свещена местност за всички етноси в региона, които идват на това място да търсят изцеление с голяма надежда.

„Във времена на разделение и противопоставяне това място отправя най-доброто послание към всички нас и тук присъстващи, и всички, които не са тук, а именно единство, заедност, толерантност, за да има мирно бъдеще за нашите деца тук, на тази земята, в която сме се родили, която ни храни”, обърна се той към придошлите от целия регион.

Той направи връзка, че в европарламента всички демократично мислещи се обединяват да дадат отпор на националистите и популистите, но ние, в България, нямаме нужда да се учим от чужбина. „Ние имаме българския етнически модел, с който можем да се гордеем и чиито идеолог е почетният ни председател Ахмед Доган”, каза Карадайъ.

Той не пропусна да подчертае, че в Търговище, има конкретен добър пример за този модел, „въпреки грешната политика на централно ниво”. Заяви, че добрите примери са областният председател на ДПС Хамди Илиязов и кметът на общината д-р Дарин Димитров от ГЕРБ, които не са допуснали противопоставяне.

„В името на мира на тази земя, в която се раждаме, в името на мира и доброто бъдеще, ние сме длъжни да отстояваме демокрацията, единството, заедността, толерантността, да приведем в действие българския етнически модел, за да има добруване, да дадем пример на Балканите, региона, Европа. Желая мир и благоденствие”, завърши лидерът на ДПС.

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров също поздрави присъстващите на събора. „Не вярвайте на тези, които искат да ни разделят. Вярвайте на тези, които строят мостове, а не стени между хората. Искам да се помоля за мир и единение. Господ да помага на всички, в мир, спокойствие и любов”, заяви той.

Коментари

Задължително поле