Карадайъ: Изборът на Валери Симеонов за нов зам.-председател на НС е обида към парламентаризма

Снимки: Пламен Стоименов/Архив

Изборът на нов зам.-председател на парламента е обида към парламентаризма - кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в Народното събрание по повод избора на Валери Симеонов, лидер на НФСБ, за зам.-председател на парламента, на мястото на Явор Нотев от "Атака" .

"Поредното паденение на Народното събрание. С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката", каза още Карадайъ, който определи случая като провокация към цялото общество.

"За тях човеконенавистта е разбирането за демокрация, или криворазбраната демокрация. С този акт границата на търпимост е прекрачена. Актът означава - пълно отрицание на демократичните достижения, означава да властва национализма, омразата, разделението, противопоставянето и агресията. Означава нагла провокация към парламентаризма и евроатлантическите ценности. Означава провокация към цялото общество. За ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата", подчерта председателят на ДПС.

Коментари

Задължително поле