Карадайъ към младите: Ние трябва да сме готови за властта

Ние трябва да сме готови за властта. Този процес трябва да се развива в координация с различните партийни органи и най-вече с младежката организация. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на съвместно заседание на областните председатели на Младежко ДПС и Централният оперативен съвет на организацията.

В ДПС активните млади хора имат реален шанс за реализация, подчерта Карадайъ. И продължи: „Властта е инструмент за постигане на цели, инструмент за да подобри начина на живот в родината”.

“За да имаме самочувствието и готовността за властта, ние е необходима ясна оценка, ясни идеи за това, което е нужно да се промени и трябва да знаем какво и как ще променим. Много от системите на секторните политики имат проблеми и те се нуждаят от реформи и промяна.” заяви още Карадайъ. Лидерът на ДПС отправи критики към управляващите, че се движат по инерция, без обща идея и визия за нужните реформи, също така и воля за реализирането им. “Ние от ДПС имаме силата да търсим решенията на проблемите и да зададем визията. Ние можем да дадем своя дял и принос за развитието на страната. Смелостта не ни липсва, имаме също волята, знанието и опита. Нужно е да го направим заедно и координирано”, продължи Карадайъ.Форумът излезе с решение да подкрепи инициативата Minority Safepack, която цели да насърчи ЕС да подобри защитата на правата на гражданите на ЕС, които принадлежат към различни етнически и езикови малцинства в рамките на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика