Каракачанов: Бихме се опитали да съставим кабинет с много ясна програма

Красимир Каракачанов

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че кой ще получи третия мандат за съставяне на кабинет, ще реши държавния глава. Това е негово конституционно право. Каракачанов каза, че ако реши да го даде на Патриотичния фронт, бихме се опитали да съставим правителство с много ясна програма за тези година и половина, която остава до края на мандата като извадим няколко основни приоритета:

Първият приоритет са доходите на хората. Искаме минималната пенсия на хората, които имат трудов и осигурителен стаж да е 300 лв.

Второ - темата за сигурността: това, което се случва в Турция и липсата на план Б, т.е. на адекватна европейска политика. Огромен проблем пред сигурността на България. Опасността страната ни да бъде залята от мигранти е огромна. Нашата граница трябва надлежно да бъде охранявана, не само чрез изграждането на оградата, но и охранявана с жива сила.

Трето - има нужда от една нова политика по отношение на българската икономика. Икономиката трябва да бъде "отпушена", като бъдат премахнати всички онези административни пречки и чиновническа бюрокрация и корупция, които мачкат инициативата на обикновения българин.

Ето това са неща, които бихме се опитали да направим, допълни Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България