Каракачанов в отговор на въпрос на депутати от ГЕРБ: Назначенията на служебния кабинет не са стабилизирали фирмите на МО

Снимки: Денислав Стойчев

"Видно от финансовите резултати на търговските дружества към края на месец май 2017 г., сключваните от назначените от служебното правителство ръководства на дружествата договори не са имали за цел стабилизиране на финансовото им състояние."

Това отговаря вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на въпрос на депутатите от ГЕРБ Пламен Манушев, Христо Гаджев, Емил Христов и Константин Попов за сключваните договори с юридически лица от търговски дружества с принципал министъра на отбраната.

Писменият отговор на въпроса на парламентарния контрол ще бъде връчен официално на депутатите утре.

clipboard01Каракачанов представя информация за сключените договори и наличните средства на всяко едно от дружествата на МО. От справката става ясно, че пет от седемте дружества в групата "ТЕРЕМ" към 5 май разполагат с по-малко налични пари спрямо 1 януари, като общата разлика е над 2 млн. лв.

"Интендантско обслужване" е разполагало с 1 505 хил. лв. в началото на годината, а на 5 май - с 570 хил. лв., което се дължи на погасени задължения.

"Снабдяване и търговия - МО" е имало 1 371 хил. лв. на 31 януари, а на 5 май - 971 хил. лв.

Министър на отбраната в служебния кабинет "Герджиков" беше Стефан Янев, който сега е секретар по сигурност и отбрана на президента Румен Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България