Каракачанов: ГЕРБ нямат кураж да отделят пари за пенсии, вместо за саниране

Красимир Каракачанов

Не трябва да се разделят хората за това, че правителството няма кураж да отдели пари за пенсии, вместо за саниране.  Това коментира Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО на брифинг в кулоарите на парламента, след като ГЕРБ изненадващо обявиха, че няма да подкрепят ново правителство в рамките на това Народно събрание.

По думите му на извънредния си брифинг по-рано от ГЕРБ са казали няколко неистини. „Неистина е, че ние искаме да повишим всички минимални пенсии, включително цитирам г-жа Менда Стоянова на хората, които не са учили и не са работили“, заяви Красмир Каракачанов. По думите му втората неистина, е че са искали да увеличат най-ниските пенсии за сметка на тези, които са плащали осигуровки за по-високи пенсии.

Според Каракачанов, отхвърлянето на предложението за увеличение на минималната пенсия е цинизъм.

„Нашите предложения бяха четени от трибуната. Неистина е също така, че това щяло да взриви бюджета“, посочи Каракачанов. Каракачанов каза, че от Патриотичния фронт не са поставили изневиделица въпроса за пенсиите, тъй като този въпрос е залегнал в Програмата за устойчиво развитие.

"Не приемаме подобни обвинения (в популизъм - бел.ред.). Ако някой е имал други политически съждения, трябваше да излезе и да ги каже, а не да разпространява неистини. Те искат да настроят хората с по-високи пенсии срещу хората с по-ниски пенсии, заяви Каракачанов, според който управляващите нямат куража да отделят пари за пенсионерите, вместо за саниране.

Коментари

Задължително поле