Туристическото лого върху сирене за износ

Оправдаха контраразузнавач за разгласяване на държавна тайна

Ресторантьори отлагат новите касови апарати 90% са изпълнили изискванията

Премиерът Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

„Газпром“ достави първия милиард кубични метра газ по „Турски поток“

Москва изгони японски журналист за шпионаж

8 важни здравословни съвета за жените

Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник, но ще търсим политическа отговорност

Земетресение от 5, 4 разлюля Иран

Кобе Брайънт загина, но остава в сърцата на милиони

Съдът остави в ареста Олексий, дирен с червена бюлетина за смъртта на украинска активистка Искам да съм под домашен арест, имам 4 байпаса, каза задържаният

Прокуратурата проверява дали самоубилият се в ДАНС мъж не се е опитал да нападне агенцията Носил е пистолет със заличени номера и два пълнителя

Започна участието на премиера в церемонията по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ВИДЕО)

Падналият в Афганистан самолет е част от американските ВВС, твърдят талибаните (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кирил Добрев: БСП твърдо стои зад кмета на Благоевград Румен Томов

Каракачанов: Добри отношения с Русия, но не да бъдем третирани като малките деца на Балканите Морският център на НАТО ще бъде в Пункта за базиране -Варна, съобщи вицепремиерът

Министърът на отбраната заедно с началника на ВВМУ“Н.Й.Вапцаров“ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров

Президентът Тръмп подкрепи желанието на България морският център на НАТО, който събира, анализира и предоставя информация, да бъде в страната ни. Тепърва предстои да се вземе решение, има и други кандидати – Турция, Румъния. Това каза във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„В дипломацията има реципрочност, това се очакваше“, коментира той във връзка с изгонването на нашия посланик от Москва. „Той вече е напуснал територията на страната, чухме се с него, семейството му също ще се прибере в рамките на следващите 10-12 дни“, каза министърът.

Винаги съм смятал, че ние трябва да поддържаме добри отношения с Русия, да не даваме поводи за конфликти, но отношенията ни трябва да бъдат на принципна основа като равнопоставени, взаимноуважаващи се страни, а не да бъдем третирани като малките деца на Балканите, коментира Каракачанов.

Той изрази задоволство от заложения бюджет за отбрана за 2020 г. От 1.51% от БВП парите за армията нарастват на 1.61% или това са 2 млрд. и 41 млн. лева, посочи вицепремиерът. Той очаква бюджетът да стигне и малко по-високи нива, защото със сключването на договорите за ново въоръжение ще има и авансово плащане.

„Кампанията „Бъди войник“ води до намаляване на недокомплекта в армията, но няма как да се решат натрупаните проблеми през последните 30 години. За първи път миналата година постъпилите в армията са били 325 повече в сравнение с напусналите, а тази година са с над 600 повече“, коментира Каракаччанов.

Той присъства на откриването на Учебно-спортния комплекс с басейн в Морската Алма матер във Варна, който е финансиран с 3.2 млн. лева от бюджета на МО.Министърът на отбраната взе участие в празничната литургия в храма „Св.Николай“, която отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и във военния ритуал за Никулден. Походна кухня на бойния ни флот сготви 200 кг рибен курбан, който беше раздаден на над 500 миряни

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.