Каракачанов за нападението срещу курсанти: Пореден случай, показващ, че има проблем в обществото

Снимка: Архив

Това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото , но той не се решава само с протести. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с нападнатите от циганин курсанти.

„Разглеждам го като пореден вандализъм. Петима курсанти се прибират и една кола започва да кара след тях, препречва им пътя, от нея излиза един 34-годишен мъж с брадва. Той чупи прозореца и троши капака на колата“, разказва министърът на отбраната, като посочи, че полицията бързо се е отзовала и въпросното лице е задържано. Той има 43 регистрирани престъпления.

По думите му хората, които искат оставката му знаят много добре какво иска да каже и умишлено погрешно тълкуват думите му. „Този, който организира протеста 2013 година е съден за присвояване. И то именно с пари от такива фондове, като „Америка за България“, каза Каракачанов, като допълни, че всеки има право да си протестира.

„Всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари, е хубаво накрая да направят един отчет - колко пари получиха и за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, дори милиарди, които се изляха по европейски, световни и национални фондове, както и защо няма ефект от това“, допълни още той, като подчерта, че те са отговорни за всичко това, защото са получавали пари от такъв тип организации.

 

Коментари

Задължително поле