Каракачанов: Исканата оставка на Валери Симеонов е пресилена кампания на БСП и ДПС

Исканата оставка на Валери Симеонов е пресилена политическа кампания от страна на БСП и ДПС, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред журналисти.

"Известно е, че ДПС не могат да преживеят факта, че втори мандат вече не са във властта, не раздават порциите, не въртят обръчите и т.н. Те разбира се, търсят по всякакъв повод възможност да уязвят Обединените патриоти, включително с нещо, което за мен е недопустимо - да ходиш в чужбина и да пишеш доноси срещу собствената си държава и правителството си. Това за съжаление не е само техен патент. Всички го правиха, с изключение на ВМРО", заяви Каракачанов.

Във връзка искането на главния прокурор за прекратяването на фондация, финансирала ДОСТ, Каракачанов коментира: "Това, което е установила прокуратурата, само потвърждава това, което ние сме говорили."

Според Каракачанов само съдът може да реши дали да прекрати регистрацията на ДОСТ. "По принцип законът забранява финансиране от чужди държави или въобще незаконното финансиране и е основание за заличаване, но това го решава Софийски градски съд", каза вицепремиерът.

Господин Карадайъ не ме е поканил, за да говори, че избирам едната покана. Когато ти не поканиш министъра на отбраната, а искаш да има военни церемонии и ритуал, протокол, не знам за какво говори това, коментира още вицепремиерът.

По рано днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини управляващите в опит за противопоставяне и разделение, като за това се ползва държавата, а поводът е празникът на Кърджали. Официалната дата е 21 октомври, но днес - 20 октомври, също е предвидено честване и на него са поканени председателят на НС Димитър Главчев и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Не можем да говорим за разделение, насаждано от когото и да било. Трябва да честитим на хората празника -105 години от освобождението на Родопите от турско робство, коментира Каракачанов. В зависимост от ангажиментите си той щял да прецени дали да отиде днес в града и уточни, че поканата е дошла от областния управител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика