Каракачанов и Шекеринска обсъдиха военното сътрудничество между България и Македония

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се срещна в Скопие с Радмила Шекеринска, министър на отбраната на Република Македония.

Министър Каракачанов е в македонската столица в състава на българска правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Двамата министри на отбраната се видяха веднага, след като Бойко Борисов и неговият македонски колега Зоран Заев подписаха договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави.

Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска обсъдиха възможностите за обучение на македонски военнослужещи в български висши военноучебни заведения, включително и за обучението на македонски медицински сестри във ВМА, както и за съвместни учения и тренировки на формирования от Специалните сили на България и Македония.

Експерти от нашето военно ведомство ще споделят опит при провеждането на стратегическия преглед на отбраната на Македония.

По-нататъшното военно сътрудничество между София и Скопие ще бъде обсъдено на среща, която двамата министри ще проведат до края на октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България