Каракачанов: Към момента денят в Габрово е спокоен, не се очакват ескалации на напрежението

Снимка: Архив

Към момента денят в Габрово е спокоен, не се очакват ескалации на напрежението. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БТВ във връзка със свиканото от него извънредно заседание на службите в Министерски съвет заради напрежението в Габрово.

„В момента аз замествам министър-председателя Бойко Борисов. Случилото се в Габрово налага да се съберем с ръководството на МВР и да обсъдим оперативната ситуация в момента, както и мерките, които са взети срещу подобни прояви“, посочи той. „Смятам, че трябва да бъдат набелязани мерки. Подобен вид контингент, който обитава най-вече незаконни махали и къщи, периодично да бъде профилактиран от органите на реда“, заяви Каракачанов и изтъкна, че именно от този контингент излизат хората, които извършват побои и престъпления.

„Трябва да се обсъди и дали са били адекватни мерките на МВР. Виждаме, че полицията реагира бързо и овладява ситуацията“, обясни вицепремиерът. „Вината не е на полицията. Проблемът е как да се вземат превантивни мерки, за да не се допускат подобни инциденти, а не полицията да реагира след това“, обясни Красимир Каракачанов.

„Главният бияч в случая, мисля, че има 5 или 6 регистрации, и няколко присъди“, съобщи той. Според него въпросът е не само към полицията, а и към правораздавателните органи, защо човек с толкова регистрации и присъди се разхожда по улиците на България. Вицепремиерът благодари на полицаите, които цял ден и цяла нощ охраняват обществения ред в Габрово.

Коментари

Задължително поле