Откраднаха лаптоп от училище

За първи път Русия регистрира повече от хиляда заразени с COVID-19 за ден

Съдят пенсионер за 30 кила контрабанден тютюн

Пиян гони и псува полицаи в Бургас

Българският Ветеринарен Съюз: Не използвайте Ивермектин срещу коронавирус, силно токсичен е

Търсят съвети от родители за онлайн образованието Регионалното образователно управление в София-град пусна анкета по интернет

Бербатов $отказал“ да стане мъж в България

Таксиметрови шофьори на протест в центъра на София

Водач без книжка в опасност след удар в дърво

Нови 743 жертви на коронавируса в Испания през последното денонощие, загиналите станаха 13 798

Здравният министър на Франция: Все още не сме стигнали пика на епидемията от коронавирус

ЕК обяви нова помощ за Италия и изрази тревога от обстановката в Испания

Полицаи потушиха семеен скандал и намериха дрога

Работници в неплатен отпуск могат да бъдат наемани на втори трудов договор

Зърнопроизводителите от Търновско се готвят за пролетна сеитба Фермерите нямат сериозен недостиг на семена и препарати заради налични запаси

Каракачанов: Мерките срещу коронавируса не са репресивни, а с цел да бъде ограничен

Снимки: Пламен Стоименов; Архив

Мерките, които се предприемат срещу коронавируса, не са репресивни, а с цел да се ограничи този вирус. Това заяви в Плевен вицепремиерът Красимир Каракачанов, след заседание на Оперативния щаб в града, предаде БТА.

Двамата пациенти с коронавирус в града са в добро състояние, казаха от щаба. Под карантина е цялата белодробна болница. Наблюдават се поставените под така наречената домашна карантина 143 души – засега от тях няма заболели, уточниха от щаба.

Каракачанов допълни, че мерките предвиждат грипната ваканция да бъде удължена. „Учебните занятия ще бъдат прекратени и в университета. Ще бъде под наблюдение рисковият контингент от чужденци в Плевен – има чуждестранни работници от Италия, които пътуват през 2 седмици – около 200 работници живеят на едно място, другите са на адреси – този контингент се наблюдава, ако се наложи ще бъде изследван“, подчерта той.

„Масовите мероприятия е редно да бъдат отложени – не само частните партита. Най-важното е хората да не изпадат в паника. Няма място за паника в Плевен и страната. Той посочи, че ако се наложи в складовете на армията има 200 000 комплекта временно облекло за подобни случаи, но към момента няма такава необходимост.

Инфекциозната клиника в Плевен разполага с изключително подготвен персонал, има предвидени легла за тежки случаи, които са свободни, разполага с всички медикаменти, заяви началникът й – проф. Цеца Дойчинова.

Оперативният щаб в Плевен набеляза допълнителни мерки, съобразени с новата обстановка в страната след откритите случаи с коронавирус. Щабът ще заседава постоянно. Организационни мерки са предприети от полицията, ДАНС, Пожарна безопасност, РУО в Плевен, посочи областният управител на Плевен Мирослав Петров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.