Каракачанов: Не се налага функциите на Борисов да се поемат от вицепремиер

Кадър от БНТ

Премиерът Борисов е в добро общо състояние и не се налага функциите му да бъдат поети от вицепремиер. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов. Вчера Борисов съобщи, че е заразен с COVID-19 .

Каракачанов допълни, че армията има готовност да се включи при необходимост в борбата с овладяването на пандемията от коронавирус.  "В момента не се налага подобни теми да бъдат обсъждани. Няма и нужда да се обсъждат. Може да се наложи дълго време да живеем с пандемията. Това не значи, че армията ще спре своята подготовка и няма да изпълнява задълженията си, вменени от Конституцията. Учението се провежда при взети извънредни мерки. Предварително са тествани военнослужещите, няма заразени, има един със съмнение. Той е установен още преди началото на учението", обясни той. 

Каракачанов прие почетния строй на полигона Корен, където се провежда най-голямото учение на сухопътните войски "Балканска стена 2020". Участват 3000 военни, 550 бронетранспортьори, танкове и артилерия, както и вертолети от ВВС.

Коментари

Задължително поле