Каракачанов: Николай Петров не може да се върне като шеф във ВМА, ще направим конкурс

Николай Петров е изключително достоен колега, с качества и като лекар, и като човек. Имах възможността да работя близо 6 месеца с него. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти, след като вчера министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка.

Каракачанов присъства на демонстрация на способности на службата "Военна полиция" и СОБТ в Нови Искър.

"Николай Петров може да бъде лекар във Военномедицинска академия, но няма как да се върне на предишната си позиция във военната болница, тъй като е девоенизиран, а длъжността трябва да се заема от военен лекар", допълни Каракачанов, предава Канал 3.

"За да няма спекулации или обвинения, че има лични предпочитания, каквито няма, ще се направи конкурс за началник на ВМА", добави Каракачанов. Министърът прогнозира, че ще има поне трима кандидати.

Относно доставените двигатели за изтребители МиГ-29, Каракачанов посочи, че е налична документацията, че те са ремонтирани в РСК "МиГ", като за шест от десетте двигателя се очакват оригиналните формуляри за произхода им.

"Не сме давали срокове, изпратили сме писмо на което очакваме отговор. Фирмата, ангажирана с доставката на двигателите, е трябвало малко по-рано да подготви нещата, а не да достави двигателите и сега тепърва да се чака доставката на оригиналните формуляри", каза още министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика