Джонсън ще спази закона, но въпреки това ще изкара Великобритания от ЕС на 31 октомври

Повреда остави без ток милиони хора в Централна Америка

Путин предложи на Саудитска Арабия да си купи С-300 и С-400 за защита

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Променят движението в София заради празника на града

Според учени: Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Слънчево и топло ще е времето днес

София празнува със „140 удара в минута” Аудиовизуално шоу на площад “Княз Александър I” тази вечер

Общинският съветник и издател от Велико Търново Нейко Генчев: Шумът убива в огромни мащаби Според данни на СЗО 3500 смъртни случая годишно се дължат на прекомерен шум

Горящо ремарке на тир блокира движението на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Етичната комисия разглежда кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

ЦИК и СЕМ подписват споразумение за местните избори

Катастрофа затруднява движението на пътя Плевен – Русе

На 17 септември 2019 да почерпят

Каракачанов: Нямам скандал с Валери Симеонов

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

Партия ВМРО разпространи опровержение от името на лидера си Красимир Каракачанов „относно публикации от 21, 22 и 23 януари т.г. в някои интернет медии“.

Пълният текст:

От името на ВМРО и на Красимир Каракачанов не са оповестявани никакви политически декларации през тези дни.

Информацията, че има разделение в коалицията Патриотичен фронт, част от която е ВМРО, е невярна.

Няма скандал между лидерите на ВМРО и НФСБ, нито между самите формации. Въпреки че по някои теми двете партии имат нюансни различия в позициите си, отношенията в коалицията са напълно нормални и колегиални. Решенията, свързани с водената от коалицията политика, се вземат на политическия съвет на „Патриотичен фронт“.

Вероятно тези фалшиви декларация целят да постигнат разнобой между патриотичните формации. Те явно са продиктувани от притеснения в т.нар. системни партии, че „Обединени патриоти“, които взеха близо 600 хиляди гласа на президентските избори, ще играят основна роля в следващия парламент. А там Патриотите ще отстояват приоритетите си, свързани с битката за увеличаване на пенсиите и доходите на хората, демографската криза, мигрантската заплаха, битовата престъпност и т.н.

Заявяваме на тези „доброжелатели“, че ще продължаваме да ги притесняваме в името на изпълнението на програмата на Патриотите и в името на по-добрия живот за българите.

Красимир Каракачанов

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. ИНТЕРВЮ НА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ ЗА „ЕПИЦЕНТЪР“
  Г-н Енчев, Валери Симеонов шокира с поведението си през последната седмица-провокира Румен Радев по време на клетвата му в парламента, а след това го нарече „шофьор на самолет“ и „г-н никой“. Вие бяхте депутат от ПФ, според вас, на какво се дължи тази необяснима агресия към президента?

  Валери Симеонов е човек с две лица. Преди парламентарните избори на 5 октомври 2014 година той бе уравновесен лидер на НФСБ, с когото можеше да се говори и спори по всякакви въпроси. Но след като Патриотичният фронт влезе в Народното събрание с 19 депутати той рязко се промени. Първото му действие ме шокира и ме принуди да му се противопоставя. Той наложи на депутатите да подпишат декларации за лоялност, които всъщност представляваха молба за напускане на Народното събрание. Единствен аз не подписах и за съжаление не срещнах никаква подкрепа от останалите депутати. Всички бяха вцепенени от страх. Ден по-късно той ни уведоми, че в името на Майка България парламентарната ни група ще е коалиционна патерица на ГЕРБ, въпреки че по време на предизборната кампания и дума не ставаше за подобен съюз. Отново изразих несъгласие и единствен гласувах и се изказах против избора на Борисов за премиер. След тези два конфликта оставането ми в парламентарната група бе невъзможно. През цялото това време Симеонов се държеше като диктатор, недопускащ мнение, различно от неговото. В този случай „Приказка за стълбата“ е най-точният прочит на негативната му еволюция. Агресията му към президента се дължи на две причини – на личното му его, което не понася чуждия успех, и на дълбоката му обвързаност с ГЕРБ. По ирония на съдбата НФСБ получава гласове от левия електорат, но Симеонов се оказа десен, даже крайно десен политик и затова влезе в коалиция с ГЕРБ и Реформаторския блок.
  Русофобията му е патологична и дори надминава тази на Методи Андреев. Как иначе да определя това негово изявление в навечерието на президентските избори: „В голяма част от историята на България Русия е била наш враг. Даже бих казал, че в по-голямата част от историята ни Русия е наш враг, включително и при Руско-турската освободителна война. Година след Освобождението се е стигнало дотам, че голяма част от народа започва да съжалява за турското робство…“

  Симеонов обиди и съпругата на президента. Нормално ли е подобно поведение от лидер на партия и депутат?
  Не само е ненормално, такова поведение е абсолютно недопустимо дори и за средните векове. Но той не се посвени да поругае българската история и окаля нашите освободители от петвековно робство, затова да не се учудваме, че изригна по такъв грозен начин срещу съпругата на новия президент. В първия случай се демонстрира недопустим дефицит на историческа култура, във втория – възмутителна липса на лична култура. Още не мога да проумея що за човек е този, който обижда една жена заради нейния ръст? Друг е въпросът дали с тази обида той не избива дълбоки лични комплекси, подхранващи неговата агресия.

  Скучна и безлична ли беше речта на Румен Радев пред депутатите, както твърдят представители на десни партии?
  Речта на Радев в Народното събрание бе много добра, но прекалено дълга. Но само след 48 часа този пропуск бе поправен с чудесното му слово по време на церемонията пред Паметника на незнайния воин. На вербалните провокации от дясната част на пленарната зала Радев можеше да не отговаря, но с тази реакция той показа, че няма намерение да мълчи, когато го нападат. А че ГЕРБ, Реформаторският блок и Валери Симеонов не могат да преглътнат загубата на президентските избори, това е извън всякакво съмнение, което и обяснява поведението им в пленарната зала. Защото на 6 ноември 2016-а изгуби не ГЕРБ и Цецка Цачева, това бе непоправима катастрофа за цялата десница.

  Ще се разпадне ли коалицията „Обединени патриоти“ между НФСБ, Атака и ВМРО? Очевидно е, че Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са в конфликт – пишат писма до медиите, в които се разграничават един от друг, а и имат различно отношение към новия държавен глава.

  Различното отношение на Каракачанов и Симеонов към новия държавен глава е само върхът на айсберг, под който се крие планина от непреодолими противоречия. ВМРО е за строежите на АЕЦ „Белене“ и газопровода „Южен поток“, Симеонов – против. Каракачанов пледира за нормализиране на отношенията с Русия, Симеонов мрази всичко руско, даже подкрепяше създаване на българо-турска флотилия в Черно море. Неизвестното в тази неестествена коалиция е поведението на Волен Сидеров. Според депутати от ПФ, чиито имена по разбираеми причини не мога да спомена, остра реакция на Каракачанов срещу безумните действия на Симеонов ще провокират светкавичен развод, при който Сидеров може да вземе страната на лидера на НФСБ. Но Каракачанов няма друг изход, ако иска да запази своя авторитет. В рамките на месец НФСБ излезе с две публични декларации, с които се разграничи персонално от Красимир Каракачанов. Макар и унизена, ВМРО дипломатично замълча. Симеонов си позволява такива омаловажаващи партньорите му действия, за да покаже на лидерите на ВМРО и АТАКА кой кара влака и кой ще реди листите за новите депутати. Коалицията „НФСБ-ВМРО-АТАКА“ се крепи на дебелите нерви и тънките сметки на Красимир Каракачанов. Засега.

  Обединени патриоти ли ще бъдат „златният пръст“ на ГЕРБ в следващия парламент?
  Ако ГЕРБ спечели изборите т.нар. патриоти пак ще са коалиционен партньор на Борисов. В това нямам никакво съмнение. Ако пък БСП е първа сила, Каракачанов и Сидеров са склонни да подкрепят кабинет на Корнелия Нинова, докато Симеонов ще е твърдо против. Това ще е новата разделителна линия в тази коалиция. ПФ иска да изземе от ДПС ролята на парламентарен балансьор, от който зависи всяко правителство. И както ДПС декларира, че срещу участие във властта ще подкрепи и ГЕРБ, и БСП, така и патриотарите вече обявиха същото. За някои това е висша коалиционна култура, за мен подобно извъртане е политическа низост.
  Аз съм последователен противник на ГЕРБ и смятам, че с тази партия не бива да се съюзяваш при никакви обстоятелства. Но за съжаление днес принципността и последователността не са на мода, избирателите се прехласват от срамните политически пируети и дават гласа си за хора, които са отрицание на техните идеи.

 2. Г-н Каракачанов, не могат да се нарекат „нюанси“ драстичните разминавания между Вашето изказване за речта на Румен Радев: „Всички неща, които Радев каза, са верни“ (което Ваше мнение споделям напълно) и просташкото изказване на Валери Симеонов за същата реч на президента Радев: „Да ми се изтъпани да плямпа глупотевини“. „Да ми се изтъпани“ и „глупотевини“ чух лично от него по някои от телевизиите, а „плямпа“ беше цитирано от възмутен от Валери Симеонов зрител по ТВ СКАТ. Това не е първият случай, в който Валери Симеонов се изказва по недопустим просташки, дебелашки начин като уличен простак, без да говорим за невежеството му по съществени въпроси, по които дава некомпетентното си мнение като последна инстанция със самочувствието на незнаещия наглец. Пример- той не прави разлика между платено майчинство на осигурените майки и социални помощи за майчинство на безработни и социално слаби жени и хулеше Орешарски, който прие протестиращите осигурени майки, които Герб гонеше и увеличи парите за платеното майчинство, което веднага се отрази на раждаемостта. Има и др. примери. А за скандалното му изказване, че Руско-турската освободителна за България война е акт на враждебност към България от страна на Русия и след Освобождението по-голямата част от българите съжалявали за турското робство, не чухме Вашата и на ВМРО позиция. Властта не може да бъде причина да си затваряте очите с какви личности сте в една формация.

 3. Симеонов и сидеров са съученици, приятели, с кумовска връзка, от един дол дренки както и да ги сравниш. Типични маргинали, използваниот олигархията целево и възнаграждавани по един или друг начин за което. Каракачанов е от по-висока класа, не е маргинал, генералски син, с именита поне като марка партия, но тъй като е и националистическа, задачата му беше да тушира тази нейна историческа същност, т. е. фактически като водач да работи срещу нейните и на електората й интереси. Във ВМРО отдавна го разгадаха, на два пъти сериозни съпартийци и цели групи го изоставиха, та засега е принуден да търпи двамата палячовци. Няма да е задълго.

 4. Велизар Енчев ще оглави това национално обединение. Няма по-добър и честен от него. Но това е негов минус, защото около Симеон оглу са само подлоги, които са готови да съсекат всеки свестен човек. Симеонов не е предател, той просто е един луд човек, натрупал богатство по криминален начин, което още повече подхранва мегаломанията му. Каракачанов няма нищо общо с породата кучета, които са бойци и пазители, той е жалък пудел на Симеонов и никога няма да се раздели с господаря си. Революционер! Ха-ха-ха. Нищожеството от „Пиротска“ е с изтекъл срок на годност, дните му като водач са преброени. На конгреса на ВМРО ще има битка за мястото му. Казах!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.