Каракачанов от Войводиново: Утре оперират пребития военен, има спукана скула и много кръвонасядания

Циганите станаха изключително нагли, това не може да продължава, заяви министърът

В кметството на Войводиново започва извънреден щаб. Снощи близо 300 души протестираха, след като двама цигани пребиха 33-годишен военнослужещ . Във Войводиново пристигна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В този час в кметството на селото се събира извънреден щаб, за да се реши какви спешни мерки да бъдат предприети, за да стихне напрежението в селото. На Богоявление 33-годишният ефрейтор от 68-а бригада Специални сили Валентин Димов беше изненадан и пребит от двама цигани от местната махала.

Бях при ефрейтор Димов, той е в болница "Св. Пантелеймон" и утре ще му направят операция. Има спукана скула и много кръвонасядания около очите, нападателите са го удряли предимно в главата, каза пред журналисти Красимир Каракачанов. Той добави, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни. „Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, заяви още Каракачанов.

"Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дни набиха полицай, преди два дни - военен. Това не може да продължава повече", заяви още министърът.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че веднага след нападението те са се опитали да се укрият в съседно населено място, но благодарение на бързата реакция полицията, са заловени. Те са с прокурорско разпореждане 72 часа в ареста.

Командирът на 68-а бригада Явор Матеев съобщи пред БНТ, че техният служител е бил нападнат в гръб, а заедно с неговото яке е била завързана главата и ръцете му, така че той не е могъл да се защити при нападението.

Според военният министър проблемът не може да бъде решаван на парче и е нужна цялостна програма и стратегия, която лично той се ангажира да внесе в МС и да мине през НС, а хората тук обвиняват местната власт, че покровителства ромската махала и че всички къщи там са незаконни, но не се взимат мерки срещу това.

От общината обаче обещават спешни проверки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право