Каракачанов: От 2021 г. може да върнем наборната служба, ако започнем работа сега

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Да се възстанови наборната военна служба и младите хора да се върнат в казармата, за да се научат на ред и дисциплина - за това настоя днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БНТ

Той откри край Казанлък втория Национален събор на запасното войнство. В него участваха представители на военно-патриотичните организации в страната.

„Във времената, в които от всякакви посоки се опитват да разграждат националния ни морал и идентичност и хората като че ли забравиха понятия като чест и достойнство, род и служба и се отдадоха на пропагандата, че животът е едно веселие, в което трябва да живееш по-добре, вашата роля е на хора, които крепят духа на българщината и пламъка на родолюбието и патриотизма”, каза министърът на отбраната.

По думите му, от 2021 година може да се въведе наборната военна служба, ако сега държавата започне да работи по темата. "Няма да е лесно, но и няма да е толкова скъпо, колкото се опитват да ни обясняват", заяви вицепремиерът, който е патрон на събора.

Военният министър наблюдава демонстрация на военнослужещите от Специалните сили, които показа способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип "Летящо крило".

Коментари

Задължително поле