Каракачанов: Още днес разговорите за коалиционното споразумение ще започнат

Съпредседателят на Обединените патриоти Красимир Каракачанов заяви, че още днес разговорите за коалиционното споразумение ще започнат. Пред БНТ Каракачанов каза, че основното, за което Патриотите ще настояват е равнопоставеност между тях и ГЕРБ.

Красимир Каракачанов, „Обединени патриоти“: „Мисля, че още от днеска ще започнат разговорите за това коалиционно споразумение и аз го виждам като споразумение, в което е описан механизмът как ще функционира на политическо ниво една такава коалиция. Още от днеска ще започнем.“

„Второто нещо – основният принцип в работата на подобно правителство трябва да е само и единствено отстояване на българския национален интерес. Записано е още в преамбюла на приоритетите – отстояване на българския национален интерес, като основен приоритет, и не допускане на намеса във вътрешните работи на Република България. Също така записани са проблемите с демографската криза, повишаване на доходите на българските граждани, темата с битовата престъпност. Хубавото е едно. Всички политически партии, вчера, говореха за едни и същи проблеми. Надявам се, че този път българските народни представители, влизайки в парламента, най-накрая са прочели какво пише на сградата. Надявам се, текста на вчерашната клетва да бъде запомнен от всички депутати“.

Красимир Каракачанов: „Минахме един дълъг период, когато споменавахме темата национални интереси, бяхме обвинявани в какво ли не. Сега всички говорят за интересите на нацията, на държавата. За това, че трябва да има един суверенитет във вземане на решенията на българските институции, че не трябва да се допуска намеса във вътрешните работи на България.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.