Каракачанов получи доклад за мисиите ни зад граница

Министър Каракачанов поздрави военнослужещите, участвали в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

Над 200 военнослужещи изпълняват задачи в 9 операции извън страната

Имаме контингент в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов получи доклад за мисиите ни зад граница.

Анализ представиха полковник Красимир Горанов, национален командир на 39-я контингент в Кандахар, Афганистан, полковник Пламен Колев, национален командир на контингента в Босна и Херцеговина, подполковник Тодор Колев, национален командир на контингента в Косово и лейтенант д-р Йордан Киряков, национален командир на контингента в Мали. Те увериха, че българските военнослужещи изпълняват поставените им задачи на високо професионално ниво и дават своя принос за успеха на мисиите и операциите.

„С участието си в мисии българските военнослужещи трупат опит в изпълнение на тежки и отговорни задачи в сложна среда. Те допринасят за изпълнението на съюзническите ни ангажименти по един достоен начин, което издига престижа на Българската армия сред всички наши съюзници”, заяви Каракачанов в традиционната видеоконферентна връзка с националните командири на контингентите зад граница.

„Над 200 военнослужещи от въоръжените сили изпълняват с чувство на отговорност поставените задачи в 9 операции и мисии извън страната и със своите действия допринасят за утвърждаването на високия авторитет, който има нашата страна и Въоръжените сили сред коалиционните партньори в НАТО и Европейския съюз”, се посочва в съобщение на Министерството на отбраната.

Днес стана ясно, че специализирано звено от психолози ще следи за сексуален и психологичен тормоз на работното място. Освен редовни проверки за психологическата годност на професионалните военнослужещи, през контрола на звеното ще преминават и кандидатите за военна служба и служба в доброволен резерв.

Коментари

Задължително поле