На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Каракачанов предлага резервисти да се наемат без конкурс

Снимки: Денислав Стойчев

Българските граждани, освободени от военна служба, да се приемат на служба в доброволния резерв без провеждане на конкурс след подписване на договор.

Това предлага министърът на отбраната Красимир Каракачанов в проект на Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България (ППЗРВСРБ), приет с Постановление №145 на Министерския съвет от 06.07.2012 г.

Проектът е публикуван днес на портала за обществени консултации и ще се обсъжда до 14 юни.

Регламентираната конкурсна процедура с ППЗРВСРБ е тромава и не постигна целта за комплектуване на длъжностите от доброволния резерв, като към месец март 2017 г. (период от 5 години) са комплектувани само 20%, се посочва в мотивите към проекта.

По сега действащата нормативна уредба е регламентирано да се провеждат конкурси три пъти в годината, както и извънредни, но това само натоварва военните формирования, провеждащи конкурса, без да има ефект за попълване на резерва, посочват от министерството на отбраната.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Абе, Каракачанов, ти добре ли си, бе??? Значи, ще отида на доброволна военна служба и ти ще ме пратиш я в Ирак, я в Афганистан я някъде на майната си „за да защитавам родината си (тоест интересите на хАмериканските ти началници)“!!!!!!! Я да го духаш!!!!!

  2. престъпниците .. коиито за ..27 .. години окрадоха българския народ .. да си пазят окраденото .. и .. рано пенсионираните със . 20 . заплати , да стават пазители на хубавите си привилеги , и всички престъпници коиито са били във власта .. от .. 1989 .. до .. 2017 .. да си пазят окраденото ..

  3. Явно хейтърите сте зле информирани относно това кой къде и как има право да ви праща извън граница и какви са дейностите на доброволния резерв

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.