Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Каракачанов представя в Битоля книги на военно-историческа тематика

Снимки: Пламен Стоименов; Архив

Книги на военно-историческа тематика ще бъдат представени от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред обществеността в град Битоля, Република Северна Македония. Поканата за участие в събитието е на сдружението Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля, съобщиха от МО.

Срещата на министър Красимир Каракачанов с обществеността е в Културния дом в Битоля от 12.00 ч. в събота, 1 февруари. На нея ще бъдат представени исторически, биографични и документални книги за български военачалници и събития от общата ни военна история.

Каракачанов ще запознае присъстващите на срещата с исторически факти за личности като полковник Борис Дрангов, виден военачалник и военен педагог, известни и по-малко познати дейци на национално-освободителното движение в Македония и Одринска Тракия, бележити български офицери, родом от Македония, моменти от войните за национално обединение на българския народ през ХХ век и други теми.

Инициативата на Културния център „Иван Михайлов“, в която се включва министър Красимир Каракачанов (историк по образование и автор на книги и научни статии по българска история), цели да подпомогне общото разбиране за съвместните исторически дати и събития от двете страни на границата.

По-късно заедно с представители на местната общественост министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще почете паметта на полковник Константин Каварналиев, герой от Междусъюзническата война (загинал през 1913 г. за освобождението на Македония). Те ще поднесат венци и цветя пред паметника на полк. Каварналиев, който бе възстановен с усилията на Министерството на отбраната през 2019 г. след десетилетия на забвение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.