Каракачанов призовава за свикване на КСНС заради опасенията на Борисов

Красимир Каракачанов

Призовавам българския президент да свика Консултативния съвет за национална сигурност, на който премиерът да изложи своите опасения и да се набележат съответни и категорични мерки за бежанците, предложи пред "Фокус" лидерът на ВМРО и съпредседател на „Патриотичния фронт” Красимир Каракачанов по повод изказването на министър-председателя Бойко Борисов, че трябва да градим възможно най-добри отношения с Турция, за да не бъде допусната нова вълна от мигранти.

„Крайно време е българският президент да си влезе във функциите, въпреки че му остават едни 7-8 месеца служба. Крайно време е да се държи като български президент, а не да бъде активен само когато трябва да се наплюе Русия или Путин. Аз бих предложил две конкретни неща. Първо, ясно искане на помощ от страна на европейците за жива сила и техника. Ако не я дадат, тогава да заявим, че замразяваме едностранно, макар и временно, прилагането на Дъблинското споразумение. И второ, да бъде заявено, че ще използваме законова сила, за да не допускаме никой да си прави експерименти със сигурността и суверенитета на България”, заяви Каракачанов.

По думите му, от последните няколко изказвания на премиера Бойко Борисов личи явно притеснение от това какво може да се случи по отношение на факта, че Турция може да пусне към границите на България и Европа стотици хиляди нелегални мигранти.

„Като прибавим и факта, че преди няколко дни предадоха, както каза и самият премиер, на ръба на закона Абдуллах Бююк на Турция с ясното съзнание, че там той ще бъде смачкан, показва, че има страхове в премиера”, допълни Каракачанов.

Според него те сигурно се базират или на някакви контакти с Ердоган, или на министър-председателя, или на неоснователна информация.

Коментари

Задължително поле