Каракачанов: Следващият кабинет незабавно приема плана за НП „Пирин“

“Kатегорично заявявам, че ще направим всичко необходимо следващото правителство незабавно да приеме Плана за управление на Национален парк “Пирин”, заяви на среща с граждани в Банско Красимир Каракачанов.

Той допълни, че развитието на спортната инфраструктура, туризма и ски зоните в цяла България ще са сигурна част от бъдещата управленска програма, ако “Обединени патриоти” са част от следващото мнозинство.

“Планът за управление на НП “Пирин” трябваше да бъде приет през 2014 г. и да действа до 2023 г. Бави се вече три години, затова ще предложим изменение на Закона за защитените територии плановете на национални и природни паркове да действат 10 г. след приемането им”, заяви Каракачанов. Политикът обясни, че когато новият план бъде приет през тази 2017 г., ще действа до 2027 г., а не до 2023 г., както е заложено в момента. Това се прави, за да може да се реализира всичко, което е заложено в него.

“Незабавно ще поискаме от бъдещия министър на околната среда и водите взетите решения по “целесъобразност” под натиска на финансирани от чужбина еколози да бъдат отменени, за да може планът на “Пирин” да бъде приет и утвърден от Министерския съвет още до края на лятото”, обеща още Каракачанов.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле