Каракачанов след срещата с ГЕРБ: Преговори няма, тепърва започват разговорите

Преговори няма, разговорите предстоят. Това каза пред журналисти лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след срещата между коалицията „Обединение патриоти – НФСБ, ВМРО и Атака“ и ПП ГЕРБ.

„Разговорите бяха съвсем общи, честитихме си резултатите. За програмите не сме говорили. Другата седмица най-вероятно ще е следващата среща. Както виждате, една седмица не правя никакви изявления. Тепърва започват разговорите, сега бяха много общи, съвсем като след избори. Като му дойде времето, ще ви кажа“, заяви Каракачанов.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров от своя страна посочи: „ГЕРБ са първа сила, това е безспорно, оттук насетне имат право да предлагат и да се обсъждат условия“. Запитан дали е обсъждана двойна или тройна управленска коалиция, той отговори: „На това в момента не може да се отговори“. „Няма много време за губене, не трябва повече страната да стои в едно междувластие. Ако водим разговорите по-динамично, може да приключи бързо. Ако не станат нещата, се отива пак на избори или не знам на какво. Ако сме консенсусни и готови да действаме и се разберем, всеки със своите компромиси, то тогава ще се съкрати този срок. Хубаво е да не се протакват нещата“, коментира още Сидеров.

 

Коментари

Задължително поле