Каракачанов: Толкова смешен, жалък и безсмислен вот в живота си не съм виждал

Снимка: Архив

Толкова смешен, жалък и безсмислен вот в живота си не съм виждал, а съм наблюдавал още като студент политическия живот в България. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание след дебата за вота на недоверие срещу правителството.

„В самото представяне на мотивите за вота нямаше абсолютно нищо конкретно освен общи приказки. След това чухме мъдри мисли на доктор Ахмед Доган, а не остана време доктор Каракачанов да се изкаже. След това чухме от един депутат от „Воля“ с гел по главата как Марешки дупки ли запълвал, с два петела ли спал… Не знам това зоофилия ли се нарича или как се нарича чисто научно. Представителите на опозицията нямаха нито един сериозен аргумент. Аз се бях подготвил за всяка една от деветте тези, които бяха развили в писмените си мотиви, в които се казва как не се отделят средства и не се уважава трудът на военнослужещите. Щях да им обясня с факти и аргументи какво сме направили, как сме увеличили заплатите и как сме заложили 2019 и 2010 г. още с по 10% увеличение. И така към края на мандата ще има общо 30% увеличение на заплатите на българските военнослужещи. Бях се подготвил колко средства са отделени и за какво са отделени, но не се стигна до сериозен дебат. Те нямаше какво да кажат“, посочи Каракачанов.

На въпрос защо не се е изказал, той отговори: „Няма да се изказвам през две минути. Чаках тези, които са внесли вота, да излязат и да кажат сериозни аргументи. А когато някой нищо не ти казва, няма да спориш с вятърни мелници. Няма как да изляза да споря дали трябва да се спи с два петела или да не се работи в Народното събрание, а да се запълват дупки. По темите със содомията и зоофилията не ми се взима отношение. Има си психиатри, има си сексолози. Това не е тема на министъра на отбраната“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика