Каратиската Ивет Горанова: Сега медалът дойде по-трудно

IVET GORANOVA (BULGARIA) vs SARA YAMADA (JAPAN) in Senior Kumite -55 Kg - Bronze bout Photo taken during World Championship Madrid 2018 in (Wizink Center) on 10/11/2018. Event organized by World Karate Federation. ©2018 Xavier Servolle / Kphotos

Сега медалът дойде по-трудно, отколкото на световното през миналата година – призна Ивет Горанова, която спечели бронз на европейското в Гуадалахара (Испания).

Отличието е първо за олимпийското ни женско карате от първенство на континента. В малкия финал в категория до 55 кг 18-годишната националка победи лидерката в световната ранглиста Анжелика Терлюга с 2:0. С това нашето момиче взе реванш за загубата си от украинката на престижния турнир в Шанхай през миналата година. А в битките помежду им Горанова вече води с 2:1 победи.

„Очакванията към мен бяха голями, първенството не започна добре, губех концентрация – каза Ивет. - Първата ми среща срещу испанката бе много тежка, заради неудобната й игра. Втората битка загубих, но за щастие тя стигна финала. И след нови две победи в репешажа се изправих в директен сблъсък за бронза срещу Терлюга. Много бях мотивирана да си върна за загубата от Шанхай. И ето, че успях.“

„Между тях двете има особено напрежение, и то е най-вече от страна на украинката – заяви Ангел Ленков, треньор на Ивет. - А това гарантира, че двубоите им ще са много интересни.“

На 10 април Горанова очаква и решението на Международната федерация за участие на европейските олимпийски игри, като шансовете й да стартира в Минск през юни са много големи. В момента Ивет е №6 в олимпийската ранглиста.

През уикенда момичето от Долна Митрополия ще стартира и на държавния шампионат в НСА. А следващият й голям старт е на турнира в Арабат (Мароко) на 17 април.

През май тийнейджърката за ден ще остави татамито, за да се включи в Абитуриетнския бал със съучениците си. А големите празненства отлага за след време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт