Караянчева потъпка свободата на словото, отказа достъп на АЛФА ТВ

Снимка: Архив

Председателят на българския парламент Цвета Караянчева изпрати официална позиция до ръководството на АЛФА ТВ, с което отказва достъп до сградата на Народното събрание на журналиста Радослава Маринова, както и на оператора на медията Владислав Радославов, съобщиха от пресцентъра на партия "Атака".

Припомняме, че именно Радослава Маринова беше журналистът, на когото депутатът Петър Петров от НФСБ зададе скандалния въпрос „Вие с какво бельо дойдохте днес?” Просташката „шега” на Петров дойде като отговор на въпроса на Маринова „Защо Обединените патриоти не спазиха предизборната си програма и не подкрепиха предложението за 300 лв. минимална пенсия в пленарна зала?”

Парламентарно представените партии, включително и ГЕРБ, както и министърът на културата Боил Банов заклеймиха сексуалните намеци на Петров от НФСБ, но въпреки това депутатът не беше санкциониран от Комисията по етика към парламента.

Преди няколко месеца по искане на патриотите беше отнета акредитацията и на журналиста Николай Караколев. Това на практика означава, че е спрян достъпът на АЛФА ТВ до една от най-важните институции в България.

Ето и писмото, което бе изпратено до АЛФА ТВ:

Коментари

Задължително поле