Кара Делевин: Харви Уайнстийн искаше тройка

Звездата говори за депресията, киното и секса

Работя много усърдно, но в същото време гледам да отделям време и за себе си. Писането на първата ми книга несъмнено беше най-добрата възможна терапия. Надявам се, че романът ще подейства като терапия и на други хора.

Не исках да нараня семейството на Харви. Чувствах се виновна и така сякаш аз съм направила нещо погрешно. Но и се ужасявах от мисълта, че подобни неща са се случвали на толкова много жени. И никой не е казал нищо от страх.

Израстването в Лондон, тревогата, гневът, хормоните, началото на процеса по осъзнаване на това кой си и какво трябва да правиш... всичко това влезе в книгата. Омразата и обичта към себле си и разбирането, че в крайна сметка няма значение какво мислят другите хора.

Британското бижу Кара Делевин е една от най-успешните и атрактивни млади актриси. Тя привлече вниманието на публиката с роли в „Отряд самоубийци“, „Валериан и градът на хилядите планети“, „Треска за лалета“, „Хартиени градове“ и други. Тя е на 25 години и е пример за успешно преминаване от света на модата в света на киното. Кара има широки артистични амбиции, тя играе, пее, танцува, позира и пише. Наскоро излезе първата книга на красивата актриса – роман за младежи със заглавие „Огледалце, огледалце“.

В последните седмици Кара влезе в медийните заглавия като една от многобройните жертви на мега продуцента Харви Уайнстийн, който бе прокуден от Холивуд след като десетки жени ог обвиниха в сексуален тормоз, сексуално посегателство и дори изнасилвание. Меко казано непристойното поведение на един от най-влиятелните мъже в шоубизнес индустрията продължавало повече от три десетилетия и обхващало три континента.

Ето какво разказва и Кара за свето преживяване с Харви: “Скорослед като започнах да се занимавам с кино и реших да се докажа като филмова актриса дойде и обаждането от Харви Уайнстийн. Той ме попита директно дали съм спала с някоя от жените, с които съм била засичана на публични места и общите ни снимки са попадали в медиите. Беше страшно странно обаждане и неудобен разговор, който ме захвърли далеч извън комфортната ми зона. Не отговорих на нито един от неговите въпроси, но преди да затворя той ми каза, че ако съм обратна или реша да бъда публично във връзка с друга жена никога няма да имам кариера в Холивуд и няма да имам шанс да получа ролите, които искам защото те винаги ще отиват при хетеросексуални актриси.

Година или две след тази случка, имах работна среща с Харви в лобито на хотел. Трябваше да обсъждаме нов филм. Режисьорът си тръгна от срещата, а Уайнстийн ме помоли да остана и да си говоря с него. Веднага щом той се увери, че сме сами, той започна да се хвали с колко много и известни актриси бил спал и как бил лично отговорен за техните кариери. После продължи да води разговор в сексуална посока. Малко по-късно ме покани в стаята си. Бързо отказах и реших да се запътя към колата си, която бях оставила преди това да бъде паркирана от служителите на хотела. Свързах се с неговата асистентка, която ми каза, че колата ми още не е готова и ме посъветва да се кача в стаята на Харви.

В този момент се почувствах изключително безсилна и уплашена, но не исках да изглеждам по този начин и все се надявах, че може би аз не съм изтълкувала ситуацията правилно. Когато се качих в стаята веднага почувствах облекчение, защото вътре имаше още една жена и аз помислих, че съм на сигурно място. Тогава Уайнстийн ни помоли да се целуваме и другата жена тръгна към мен. Аз станах и се опитах да сменя темата като го попитах дали знае, че мога да пея. И започнах да пея с надеждата, че това ще направи ситуацията малко по-поносима, по-професионална – като на прослушване. Толкова бях нервна.

След като приключих с пеенето отново казах, че е време да си ходя. Той ме изпрати до вратата, изправи се над мен и се опита да ме целуне по устните. Спрях го и успях да изляза от стаята.

В крайна сметка успях да получа ролята и все си мисля, че той ми я даде заради случилото се. Чувствам се ужасно, че участвах в този филм. В мен трайно се настани усещането, че не съм заслужила ролята, но изпитвах и колебания дали да разкажа какво се случи. Не исках да нараня семейството на Харви. Чувствах се виновна и така сякаш аз съм направила нещо погрешно. Но и се ужасявах от мисълта, че подобни неща са се случвали на толкова много жени. И никой не е казал нищо от страх.”

Въпреки тези неприятни спомени с Харви Уайнстийн, Кара Делевин се радва на своята успешна филмова кариера. Освен това тя пее и пише. Младата дама признава, че е инжектирала много от тийнейджърския си гняв в дебютната си книга “Огледалце, огледалце”, която разказва за млади неудачници, които не пасват в обществените структури и йерархии.

Самата Кара не е имала типичното детство – тя е дъщеря на милионери и израства в богаташкия квартал Белгравия в Лондон. Но въпреки привилегированото си детство тя признава, че никога не се е чувствала достатъчно добра и адекватна. Тя е смятала себе си за странна и самотна. “Израстването в Лондон, тревогата, гневът, хормоните, началото на процеса по осъзнаване на това кой си и какво трябва да правиш... всичко това влезе в книгата. Омразата и обичта към себле си и разбирането, че в крайна сметка няма значение какво мислят другите хора. Най-важното е да разбереш кой точно си и каква е твоята житейска задача. Няма значение дали нещата, които искаш да направиш в живота си са странни, просто трябва да го направиш”, казва Кара.

Делевин е страдала от тежка депресия в тийн годините си, за нея състоянието идва като кулминация на години, наситени с тревожност и себеомраза. Тя си е посягала, наранявала се е, взимала е лекарства, блъскала се е в дърво докато не изгуби съзнание, ходила е на терапия при множество специалисти. Депресията отново се появила преди три години, когато Кара е била на 22, но сега тя твърди, че тези тежки състояния са в миналото: “Всички имаме своите неприятни периоди и ниски точки в живота, но психическите разстройства са наистина важна тема и всички ние трябва да говорим за тях. Аз се чувствам късметлийка и съм благодарна за нещата, които се случиха в живота ми. Работя много усърдно, но в същото време гледам да отделям време и за себе си. Писането на първата ми книга несъмнено беше най-добрата възможна терапия. Надявам се, че романът ще подейства като терапия и на други хора.”

Кара Делевин е щастлива със своята кариера, радва се на повече от 40 милиона последователи в социалната мрежа “Инстаграм” и е готова за още много артистични предизвикателства.

Коментари

Задължително поле