Кардиолози дежурят денонощно през сезона

Университетска болница „Дева Мария“ осигурява денонощно дежурни кардиолози за бургазлии и техните гости. Инвазивната кардиология в болницата спасява всеки месец по 20 човека с инфаркт на миокарда.

Това Екипите на кардиологично отделение и сектора по инвазивна кардиология са в пълна готовност да посрещнат повишените през лятото нужди на хората със сърдечно-съдови проблеми.

580 пациенти са преминали през първите 5 месеца на годината през отделението по кардиология на университетска болница „Дева Мария“. Най-честата диагноза е застойна сърдечна недостатъчност или невъзможността на сърцето да изпомпва необходимата за нормалното функциониране на тялото кръв, богата на кислород. Веднага след нея се нареждат ритъмните и проводни нарушения. Сред причините за престой в болницата са стенокардия и белодробна тромбоемболия.

396 са пациентите, преминали през инвазивна кардиология от началото на годината. Коронарографията е най-честата здравна услуга, която са получили болните, показва статистиката. Висок е и броят на пациентите с остър миокарден инфаркт, като от началото на годината инвазивните кардиолози са се преборили за живота на 110 човека. Университетска болница „Дева Мария“ е единственото място в района на Бургас, където се поставят временни и постоянни пейсмейкъри и от тази услуга през 2018 г. са се възползвали 68 човека.

Коментари

Задължително поле