Най-страхотните двойки от медицинските драми

Дейзи Ланг – нежната лейди на бокса Трикратната световна шампионка днес е звезда в Холивуд и вдъхновява хората

Подписваме споразумение за сътрудничество с Индонезия

Националният съвет на БСП утвърди 120 кандидатури за кметове

Домусчиев отваря нов завод в Пещера Инвестицията е за 300 млн. лв., осигурява 200 работни места

Рибарите: Страшен сулган, 20 дни не можем да влезем в морето Чака се във вторник вълните да утихнат и да дойде "часът на истината" за паламуда

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева за катастрофата с Караянчева: Експертизите ще изяснят механизма на произшествието

Жилищата за 1 евро в Италия – (не)изгодна оферта

Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия

Пожар край столичния квартал „Горубляне“ Запалили са се сухи треви и храсти

Над 160 огнеборци гасят пожар край Атина

Димитър Илиев: Целта ни е всеки мач да пълним „Лаута“

За какво мисли отсечената глава

Приключи доставката на втората партида руски комплекси С-400 за Турция

НСО: Разследване ще установи причината за пътния инцидент с Караянчева

Кардиохирурзи правят 4D диагностика на сърцето

Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна се сдоби с най-модерната в света ехокардиографска апаратура, предоставена от Медицинския университет.

Новата техника позволява да се определят максимално прецизно промените в сърдечния мускул чрез 4D визуализация. Образите се съхраняват в компютър, което позволява да се направи дигитална история на сърцето на всеки пациент. Прецизната диагностика на клапния апарат, предсърдието или камерите на сърцето е изключително важна за оптималното решаване на проблема на болния. Новата апаратура позволява все по-малка инвазивност на интервенциите, което е голяма крачка напред, обясни началникът на клиниката по кардиохирургия доц. д-р Пламен Панайотов.

Полза от придобивката ще имат и студентите и специализантите, тъй като при видеоконферентни връзки с наблюдение на операции на живо ще могат да видят патологичните находки от ехокардиографията преди интервенцията и да ги сравнят с резултата след нея.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.