Прокуратурата назначава експертизи за авиокатастрофата край Ихтиман

МВнР: Денонощен щаб следи за безпроблемната организация на вота зад граница 

Българският край на едно лудо първенство

Мощни лампи и жива охрана пазят Централния плаж в Слънчев бряг

Пияна членка на секционна комисия отстранена с полиция в дупнишко село

„Галъп“: 20,4% е избирателната активност в страната към 15 часа

София дава 160 млн. лв. за осветление Столичната община търси изпълнители

Македонски гражданин е бил задържан по искане на България

Разбилият се самолет край Ихтиман бил регистриран в Италия

Хванаха „указатели” за гласуване, залепени на плочки пред избирателна секция Агитационните материали, с отбелязания номер на партия, били с големината на кибритена кутийка

Катастрофа предизвика задръстване на Аспаруховия мост

Вижте как се развива гласуването на евровота

20% от избирателите във Франция са гласували до обяд Избирателната активност там е по-висока, отколкото на предишни евровотове

Бойко Борисов се помоли за здраве и просперитет в църквата „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Банкя (СНИМКИ)

Вижте как върви гласуването на евровота

Кардиохирурзи правят 4D диагностика на сърцето

Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна се сдоби с най-модерната в света ехокардиографска апаратура, предоставена от Медицинския университет.

Новата техника позволява да се определят максимално прецизно промените в сърдечния мускул чрез 4D визуализация. Образите се съхраняват в компютър, което позволява да се направи дигитална история на сърцето на всеки пациент. Прецизната диагностика на клапния апарат, предсърдието или камерите на сърцето е изключително важна за оптималното решаване на проблема на болния. Новата апаратура позволява все по-малка инвазивност на интервенциите, което е голяма крачка напред, обясни началникът на клиниката по кардиохирургия доц. д-р Пламен Панайотов.

Полза от придобивката ще имат и студентите и специализантите, тъй като при видеоконферентни връзки с наблюдение на операции на живо ще могат да видят патологичните находки от ехокардиографията преди интервенцията и да ги сравнят с резултата след нея.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.