Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Карлово се побратимява с родния град на княз Александър Батенберг

Карлово ще се побратимява с германския град Зеехайм-Югенхайм, където е роден първият български княз след Освобождението на България през 1878 г. – Александър Първи Батенберг. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и колегата му от Зеехайм-Югенхайм Олаф Кюн проведоха първата работна среща и започнаха подготовката меморандум за сътрудничество в областта на културата и бизнеса.

25pl4011-2На срещата между двамата градоначалници присъстваха консулите на България в Германия Иван Йорданов и Стефан Димитров, евродепутатът Михаел Галер и д-р Йоахим Хорн, президент на фондация „Хайлигенберг“. Тя именно стопанисва в момента едноименния замък, в който е роден Александър фон Батенберг. В експозицията на музея в замъка е представено родословното дърво на княз Батенберг и негови лични вещи. В замъка „Хайлигенберг“ се организират сватбени тържества, концерти и изложби.

По време на посещението в Зеехайм-Югенхайм зам.-кметът на Карлово Антон Минев представи Града на розите с 2 филма: единият, посветен на конкурса-спектакъл за избор за Царица на розите, а другият – за самия празник на най-обичаното по света цвете. Самодейци от Германия, изучаващи над 20 години наши народни обичаи, представиха танци от всички фолклорни области на България.

Кметовете на Карлово д-р Емил Кабаиванов и на Зеехайм-Югенхайм Олаф Кюн ще сложат подписите под договор за сътрудничество през септември в родния град на Васил Левски. По време на посещението си у нас немската делегация ще се срещне и с представители на бизнеса в Пловдивския регион.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. BRAAAAAAAWOO!!! Карловцииийй, ВИЕ, сте най великите Булгариий !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.