Карлово се побратимява с родния град на княз Александър Батенберг

Карлово ще се побратимява с германския град Зеехайм-Югенхайм, където е роден първият български княз след Освобождението на България през 1878 г. - Александър Първи Батенберг. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и колегата му от Зеехайм-Югенхайм Олаф Кюн проведоха първата работна среща и започнаха подготовката меморандум за сътрудничество в областта на културата и бизнеса.

25pl4011-2На срещата между двамата градоначалници присъстваха консулите на България в Германия Иван Йорданов и Стефан Димитров, евродепутатът Михаел Галер и д-р Йоахим Хорн, президент на фондация "Хайлигенберг". Тя именно стопанисва в момента едноименния замък, в който е роден Александър фон Батенберг. В експозицията на музея в замъка е представено родословното дърво на княз Батенберг и негови лични вещи. В замъка "Хайлигенберг" се организират сватбени тържества, концерти и изложби.

По време на посещението в Зеехайм-Югенхайм зам.-кметът на Карлово Антон Минев представи Града на розите с 2 филма: единият, посветен на конкурса-спектакъл за избор за Царица на розите, а другият - за самия празник на най-обичаното по света цвете. Самодейци от Германия, изучаващи над 20 години наши народни обичаи, представиха танци от всички фолклорни области на България.

Кметовете на Карлово д-р Емил Кабаиванов и на Зеехайм-Югенхайм Олаф Кюн ще сложат подписите под договор за сътрудничество през септември в родния град на Васил Левски. По време на посещението си у нас немската делегация ще се срещне и с представители на бизнеса в Пловдивския регион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони