Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Карлово сред 18-те най-зелени града в Европа

Карлово е сред 18-те града в Европа, които получават признание от Европейската комисия за усилията, които се полагат за подобряване на зелената градска среда, съобщи кметът д-р Емил Кабаиванов.

Карлово се нарежда сред градове като Осло, Хелзинки, Рим, Лисабон, Лайпциг, Манчестър, Глазгоу, Дъблин. Община Карлово е поканена за включване в проект „EnRoute“ на Изследователския център към Европейската Комисия, за да сподели опита си в подобряване на зелените площи и междублоковите пространства в градска среда.

14pl4002-1Целта на проекта е да се направи обзор на постигнатите и прилагани добри практики и да се дадат препоръки към ЕК за разработване на допълнителни програми, които да насърчават сътрудничеството между научни и изследователски институти и местните власти за подобряване средата на живот.

Проектът е двугодишен и се финансира изцяло от Европейската комисия.

На първата работна среща, проведена в Рим, единственият български представител представи постигнатите резултати от проекта си „Зелена и достъпна среда в Карлово“, финансиран от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013. Признанието за Карлово идва след съгласието на ръководството на общината да се включи в изследователския проект „TUNESinURB“ на Института за гората към БАН, по който през 2016 г. бе направено пълно картиране и оценка на урбанизираните екосистеми.

Предстои пълно обследване и цялостно заснемане на Карлово с дронове, за да се идентифицират зелените градски зони и „запечатаните зони“ (презастроени зони без озеленяване), за които да се търси инвестиционно решение за облагородяване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.