5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

Д-р Ива Иванова – успешен лекар в света на табутата Арабските жени полагат огромни грижи за външния си вид още от съвсем млади, твърди дерматоложката

БФС поиска безсрочен лиценз от спортното министерство

Лили Иванова тръгва на турне през април

ООН: Всяка чужда намеса в Либия трябва да бъде прекратена

Брак за чаша вода и мръсни чорапи “Кътка и Вътко Тръткови”- новите онлайн семейства

Хванаха италиански боклук на пристанището в Бургас, прокуратурата разследва

Пламнал вентилатор в болницата в Горна Оряховица вдигна на крак огнеборци

Емил Димитров: ТЕЦ „Бобов дол“ няма да работи, докато не лицензира инсталациите си

Затвориха хематологията в УМБАЛ-Бургас, няма специалисти

Любимите рецепти на Цвети Радойчева

Фандъкова: Няма превишение на фините прахови частици в столицата в момента

„Софийска вода“: Няма да има проблеми в столицата заради водоснабдяването на Перник

Ердоган: Халифа Хафтар не бива да управлява Либия, това е историческа грешка

Карлово сe побратими с бразилската столица на розата

Карлово сe побратими с бразилската столица на розата
Община Карлово се побратими официално с бразилската столица на розата – град Барбасена, щата Минас Жираис. Това стана, след като упълномощеният от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов посланик на България в Бразилия Валери Йотов и кметът на Барбасена Антонио де Андрада подписаха Меморандум за сътрудничество между двете община.
На церемонията са присъствали почетният консул на България в Бело Оризонте Ренато Русеф, служители от Община Барбасена и местни журналисти. Двете страни са се споразумяли за сътрудничество в областта на икономиката, културата, туризма, спорта и младежките дейности, опазване на околната среда и социалната политика.
При подписване на меморандума кметът на Барбасена Антонио Андрада е посочил, че за 3 години градът  се е издигнал до първите места в Бразилия по регионално развитие, благоустройство, качество на здравеопазването и образованието, след като са били привлечени нови инвестиции в строителството, автомобилостроенето (Тойота, Тарума), както и в производство на опаковки. Освен това всяка година в Барбасена се провежда изложба и празник на розата, а сред успехите си Андрада е посочил и създадената Асоциация на общините в щата Минас Жираис, на която е президент.
Информацията за подписания Меморандум за сътрудничество между Община Карлово и Община Барбасена, Бразилия е изпратена до Министерството на външните работи – дирекция „Америка“, Община Карлово и Българската търговско-промишлена палата. Община Барбасена е център на индустрията на розата в Бразилия, намира се в щата Минас Жираис с център Бело Оризонте.
Посланикът на България в Бразилия Валери Йотов и почетният консул в Бело Оризонте Ренато Русеф бяха на посещение в Карлово през юни тази година, когато бразилска телевизия засне филм за розобера.
През септември посланик Валери Йотов и почетният ни консул Ренато Русеф се срещат с кмета на Община Барбасена Антонио де Андрада, който проявил голям интерес към традициите на Карлово в отглеждането и преработването на розата и е подкрепил отправеното предложение за сътрудничество с Община Карлово.
„Репортажите на екипа са излъчени в 10 серии по местната телевизия с аудитория 100 млн. жители и са предизвикали много положителни отзиви и възхищение към нашата страна“, твърди  посланикът Валери Йотов в писмо до кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов. „След излъчването на репортажите редица бизнесмени от Бело Оризонте и щата Минас Жираис проявяват голям интерес към България и възможностите за внос на български продукти – продукти от роза, бяло саламурено сирене, което отсъства от местния пазар, български консерви, вино, торове и др. наши традиционни стоки“, информира още посланикът на България в Бразилия.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.