Карловската болница получи като дарение апаратура за Коледа

Благотворителна инициатива събра средства, с които бе закупен апарат „Флебопреса”, необходим на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово за следоперативно лечение на рак на гърдата. Идеята за дарението е на Ротари клуб – Карлово, активно подкрепена със средства от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков, бизнесмените Христо Христев, Любо Белперчинов и Петър Даскалов.

В набирането нари се включиха и служителите на общинска администрация, което ще помогне закупуването на още един такъв апарат, необходим на нуждаещите се пациенти. „Флебопреса”, която ще бъде в отделението по физиотерапия, ще спести много време и средства на оперираните жени, на които доега се е налагало да ходят по няколко пъти в седмицата до Пловдив, за да го ползват. Апаратът беше предоставен на управителя на болницата д-р Христо Пелев. Той благодари за дарението и за помощта на общинските съветнички Павлина Брайкова и Ерма Попова, активно съдействали за реализиране на инициативата. Председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков благодари на д-р Кабаиванов за това, че са се обединили около една жизненоважна кауза и по негово предложение в нея се включели карловските бизнесмени. Началникът на отделението по „Физиотерапия и рехабилитация“ д-р Иванов благодари за предоставения апарат, което от своя страна ще увеличи контингента на отделението, защото до този момент тези пациенти не са могли да ползват услугите му.

Д-р Кабаиванов благодари на тримата бизнесмени, които винаги се включват в благотворителни инициативи и заяви: „С такива хора, нашият град винаги ще върви напред“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони