Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Как съдийка, командирована от Лозан Панов от Пещера в София, реши дело в негова полза

Вежди Рашидов се поклони пред паметта на Васил Левски

Тръмп се присмя на Опра Уинфри US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Спас Гърневски: Фаловете на Валери Жаблянов са три и трябва да получи червен картон

Спас Русев: Надявам се на трофей още тази година

Петнадесетото издание на “Българската Коледа” събра близо 2,5 млн. лева

Главното мюфтийство изрази безпокойство от състоялия се Луковмарш в София

Кремъл отхвърли обвиненията за намеса в американските избори

Наказаха две “мулета” на измамника бай Митко 5560 лв. са върнати на старец от Велики Преслав

9,3% е ръстът на приходите от международен туризъм през 2017 г.

Арести за серийни крадци на коли Шиндлера и Таратора отвлекли „Мерцедес” по метода „скъпа баничка”

Ердоган и Путин обсъдиха ситуацията в Сирия

Карловци затрупаха с жалби шефа на Комисията за регулиране на съобщенията

Изнесена приемна на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) д-р Веселин Божков се проведе днес в зала „Васил Караиванов” в Карлово, където гостът бе представен от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов като един от най-компетентните специалисти в своята област.

Преди провеждането на изнесената приемна кметовете и кметските наместници на населените места от Община Карлово имаха възможността да представят свои проблеми, които са свързани с покритието на мобилните оператори, фиксираните мрежи, пощенските услуги, покритието на радио и цифрово телевизионно разпръскване и др. Д-р Веселин Божков предварително се бе запознал с посочените оплаквания и на изнесената приемна коментира конкретните проблеми и мерките, които е предприел за разрешаването им.

Д-р Божков поясни, че е поставил въпросите пред съответните мобилни оператори и част от тях са декларирали надграждане и подобряване на услугите, които предлагат. Това трябва да доведе през 2018 г. до усилване на сигнала и разрешаване на проблемите, свързани с покритието на мобилните оператори на територията на община Карлово.

Председателят на комисията прие и други сигнали за проблеми, свързани с комуникациите, от жители на Карлово. Поставен бе казус за слаб обхват и лошо покритие на един от мобилните оператори, който е декларирал добро и много добро покритие на 2G и 3G мрежата на града.

Според Веселин Божков проблемът с качеството на услугата се дължи на това, че капацитетът на съответните средства не отговаря на реалното потребление. Той увери гражданите, че ще предприеме проверка и по този казус. Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията подчерта, че хората трябва да подобрят потребителската си култура и да четат внимателно договорите, които сключват с мобилни оператори, интернет доставчици и доставчици на цифрова телевизия.

Д-р Божков припомни, че в случаите на проблеми с мобилните оператори, още през 2009 г. е въведена преносимостта на мобилните номера и всеки един потребител може да смени лесно своя оператор, когато не е доволен от услугата, която той му предоставя.

Комисията за регулиране на съобщенията осъществява държавната секторна политика в областта на далекосъобщенията и пощенските услуги. КРС е специализиран независим държавен орган, натоварен с функцията да регулира и контролира осъществяването на електронните съобщения.

В условията на равнопоставеност и прозрачност КРС се стреми да насърчава конкуренцията на телекомуникационните пазари в страната и работи за увеличаване на инвестициите в сектора, развитието на новите технологии в областта на съобщенията и защита на потребителите в България, декларира нейният председател д-р Веселин Божков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.