На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Малък самолет падна в река в Полша, пилотът е загинал (ВИДЕО)

Катастрофа затрудни движението на пътя Симитли-Банско

Кои са забравените малцинства на Балканите Представиха малкоизвестни факти, събрани от швейцарския журналист Цирил Щигер

Няма данни за пострадали българи при пожара на Халкидики

Инцидент при кацане на самолет със 175 души на борда в Русия

„Еуфория” с великолепната Валерия Голино Красавицата се пробва като режисьор

Карловци затрупаха с жалби шефа на Комисията за регулиране на съобщенията

Изнесена приемна на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) д-р Веселин Божков се проведе днес в зала „Васил Караиванов” в Карлово, където гостът бе представен от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов като един от най-компетентните специалисти в своята област.

Преди провеждането на изнесената приемна кметовете и кметските наместници на населените места от Община Карлово имаха възможността да представят свои проблеми, които са свързани с покритието на мобилните оператори, фиксираните мрежи, пощенските услуги, покритието на радио и цифрово телевизионно разпръскване и др. Д-р Веселин Божков предварително се бе запознал с посочените оплаквания и на изнесената приемна коментира конкретните проблеми и мерките, които е предприел за разрешаването им.

Д-р Божков поясни, че е поставил въпросите пред съответните мобилни оператори и част от тях са декларирали надграждане и подобряване на услугите, които предлагат. Това трябва да доведе през 2018 г. до усилване на сигнала и разрешаване на проблемите, свързани с покритието на мобилните оператори на територията на община Карлово.

Председателят на комисията прие и други сигнали за проблеми, свързани с комуникациите, от жители на Карлово. Поставен бе казус за слаб обхват и лошо покритие на един от мобилните оператори, който е декларирал добро и много добро покритие на 2G и 3G мрежата на града.

Според Веселин Божков проблемът с качеството на услугата се дължи на това, че капацитетът на съответните средства не отговаря на реалното потребление. Той увери гражданите, че ще предприеме проверка и по този казус. Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията подчерта, че хората трябва да подобрят потребителската си култура и да четат внимателно договорите, които сключват с мобилни оператори, интернет доставчици и доставчици на цифрова телевизия.

Д-р Божков припомни, че в случаите на проблеми с мобилните оператори, още през 2009 г. е въведена преносимостта на мобилните номера и всеки един потребител може да смени лесно своя оператор, когато не е доволен от услугата, която той му предоставя.

Комисията за регулиране на съобщенията осъществява държавната секторна политика в областта на далекосъобщенията и пощенските услуги. КРС е специализиран независим държавен орган, натоварен с функцията да регулира и контролира осъществяването на електронните съобщения.

В условията на равнопоставеност и прозрачност КРС се стреми да насърчава конкуренцията на телекомуникационните пазари в страната и работи за увеличаване на инвестициите в сектора, развитието на новите технологии в областта на съобщенията и защита на потребителите в България, декларира нейният председател д-р Веселин Божков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.