Карлос Насар отрича да е карал дрогиран

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар е хванат дрогиран да управлява автомобил, гръмнаха медиите. В пробата му са открити амфетамини и метамфетамини, а в лявата врата на БМВ-то му е намерено топче марихуана, за което 18-годишният състезател обяснил, че е за лична употреба. Инцидентът станал на 27 срещу 28 юли по пътя за Поморие край село Каменар, но за случая се разбира едва сега. Според  chernomorie-bg.com Насар е отказал да спре и е последвала гонка. Карлос е бил задържан за 24 часа, а полицията е свалила регистрационните номера на автомобила.

Самият щангист обаче отрече твърденията. „Срам ме е дори да си помисля, че бих направил такова нещо, некомфортно ми е дори да коментирам темата“, каза той пред Нова ТВ.

Щангистът обясни, че все още няма книжка и в момента кара шофьорски курсове. „Никога не съм ходил в Поморие – добави той. - Бях на почивка в Свети Влас. Имам документ, че на 22 юли ми е изтекъл срокът и съм напуснал квартирата.”

Ако обаче Насар действително е взел дрога и бъде тестван от допинг ченгетата в следващите месеци, има голяма вероятност да даде положителна проба, тъй като наркотиците остават следи в организма до 6 месеца след употребата им. Има вероятност и националният отбор да бъде наказан заради многото допинг провинения в последните години. В момента тимът е на лагер на Белмекен, а през декември е световното в Колумбия, първа олимпийска квалификация.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт