Картина на Златю Бояджиев с премиера на бал на юристите

Благотворителният юридически бал тази вечер ще започне с уникално двуметрово платно от маестро Златю Бояджиев, което не е показвано до сега. Картината показва ликовете на самия Златю Бояджиев, съпругата, сина и дъщеря му, а като фона зад всеки един от тях е професията и житието му. Събитието се организира за седма поредна година в хотел „Маринела“ – София, а набраните средства са за деца, болни от церебрална парализа.

Собственик на творбата на Златю Бояджиев е внучката на великия майстор на четката Цена Бояджиева – Ценова, а със семейния портрет ще се даде начало на благотворителния търг с картини на различни творци. Актьорът Ники Сотиров, адвокатът-художник Румяна Недялкова, Кеазим Исинов, Иван Яхнаджиев, Красимира Михайлова, Илиан Савков, скулптора Добромир Иван са сред авторите, които предоставят своите произведения за благотворителната кауза.

По време на юридическия бал бъдат отличени и най-добрите адвокати, съдии, нотариуси, прокурори, млади юристи, кантори, синдици и медиатори за 2019 година.

Събитието се организира от Балканската медийна асоциация с подкрепа от Международния Адвокатски Съюз, Адвокатските колегии от цялата страна, Камарата на Нотариусите, Българска Съдийска Асоциация, Професионалната Асоциация на Медиаторите, Асоциацията на Жените Адвокати и Асоциацията на Синдиците в България, които отправят своите предложения за номинации в различните категории.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура